Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mehmet Yüksel yaptığı açıklamada kulüpte Yolbulan ailesine 70 Milyon TL borç gözüktüğünü fakat kayıtlarda Yolbulan ailesinin “Borç o k verdim.” İbaresi olmadığı için bu parayı bağış o k kabul ettiklerini söyledi.

Kardemir Karabükspor Metin Türker Tesisleri’nden basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mehmet Yüksel önemli açıklamalarda bulundu. Transfer yasağından kulübün borçlarına, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen istifa olaylarından Ankara’da Karabüklüler Vakfı’nda gerçekleşen olaya kadar birçok önemli konuya değindi.

Başkan Mehmet Yüksel kulübün borcunun 200-210 Milyon TL o k lanse edilse de aslında bu kadar yüklü olmadığını belirterek, “Sedat Bey’in geldiğinde ve daha öne kamuoyunda paylaşılan rakamlar 200-210 Milyon TL civarı idi. Kağıt üzerinde bakıldığında 210 milyon TL rakamı çıkıyor. Fakat burada bir temlik olayı var. FİBA Faktoring’e temlik verilmiş. Bu temlik 32 Milyon TL gibi. Kulübün borç hanesinde gözüküyor. Fakat bu federasyondan gelen paralarla ödeniyor. Ayrıca bu paranın 20 milyon TL sine Mustafa Yolbulan, 3 milyon TL sine de Feridun Tankut kefil olmuş. Yani bu borçtan çıkarımda bulunduğumuzda bizim Fiba Faktöring’e 30 milyon borcumuz yok. Deniz Faktöring var. 4 yıllık KARDEMİR ile bir sponsorluk anlaşması yapılmış. KARDEMİR buna kefil. Bu da bizim borç hanemizde gözüküyor ama bu parayı KARDEMİR ödüyor. Böyle bir para da bizim borç hanemizde değil. Aynı zamanda 70 Milyon TL Yolbulan ailesine borç gözüküyor. Kulübün evraklarına bakıldığı zaman, banka kayıtlarına bakıldığı zaman da Yolbulan ailesi bu gözüken para ile ilgili ‘Borç o k verdim’ ibaresi yok. Biz bunu bağış o k sayıyoruz. Toplamda bunlar 130 milyon TL gibi yaptığında geriye 70 Milyon TL kalıyor. Borcumuz aslında 70 Milyon TL.” ifadelerini kullandı.

“KOLTUK MERAKLISI DEĞİLİZ”

Daha iyi adaylar çıktığı takdirde görevi bırakabileceğini ifade eden Yüksel, “Öncelikle ben ve arkadaşlarımız koltuk meraklısı değiliz. Biz Karabükspor’u sevdiğimiz için buradayız. Karabükspor için elimizden gelen ne varsa yapmak için buradayız. Ben diyorum ki, ben Karabükspor’u çok iyi yerlere getiririm diyen Karabük içinden ya da dışından birileri çıkarsa biz görevi bırakıp o arkadaşa teslim ederiz. Yanında da oluruz. Bazı kişiler de kayyuma gitsin diyorlar. Kayyuma gitmesi için de şehrin büyükleri taahhüt ederse biz yine bırakırız. Şehrin büyüklerinin yanında oluruz. Onun haricinde biz görevimizin başındayız ve sonuna kadar da bu işin mücadelesini vereceğiz.” dedi.

“KARDEMİR VE ŞEHİR EŞRAFINDAN OLUMSUZ YANIT ALDIK”

KARDEMİR ve şehrin önde gelenleri görüştüğünü ifade eden Yüksel, “KARDEMİR ile yeni Yönetim Kurulu Başkanımız Kamil Güleç ile görüştük. Kamil Bey’den geçmişteki binde 2 leri talep ettik. 3.5 Milyon TL’ye yakın bir miktar. Bunları açtıramayacağını söyledi. Geçmiştekiler kalsın, bundan sonraki binde 2 ler olsun dediğimizde onun da mümkün olmadığını söyledi. Bize yardım edin öyle hayatımızı idame ettirelim dedik. Bize dilekçe yazın öndeki KARDEMİR ibaresinin 4 yıllık parasını peşin vermişler. Ben bunu yönetime sunayım. Çıkarmak için elimden ne geliyorsa onu yapayım. Siz kendinize yeni sponsor bulun. Biz de KARDEMİR isminden vazgeçelim dedi. Resmi yazı yazıldı ama daha cevap gelmedi. Eğer cevap gelirse bununla ilgili çalışmalarımızı yapacağız.

Belediye başkanımız Rafet Vergili ile görüşüldü. O da, “Bu piyasa şartlarında takıma yardımcı olamam. Para da toplayamam. Bu şehirden bu saatten sonra 600 Bin TL bile para çıkmaz” dedi. Neler yapabileceğimizi sorduğumuzda, “Ben görevimde kalırsam o zaman bakarım. Başka şeyler yaparım.” dedi. Bizim transferi açabilmemiz için vergi borcu ve SSK borcu yoktur kağıdına ihtiyacımız var. Belki onlarda yardımcı olacağını söyledi. Onu da yaşayacağız ve göreceğiz. Karabük TSO ile görüştüğümüzde piyasa koşullarının ve ülke ekonomisinin kötüye gittiğini ve bundan sonra da ne olacağını kestiremedikleri için şehirden bu saatten sonra para toplayamayacaklarını ifade ettiler. Milletvekillerimiz ile görüştük onlar da biz bir şey yapamayacağını söylediler. Vali Bey ile görüştük. Konuya en sıcak bakan kişi Vali Bey oldu. Elinden geleni yapacağını söyledi. Maçlarımıza da gelmektedir. Vali Bey e özellikle teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“ANKARA’DAKİ OLAY FARKLI YERLERE ÇEKİLDİ”

Geçtiğimiz günlerde Ankara Karabüklüler Vakfı’nda eski başkanlardan Feridun Tankut ile aynı karede yer alan ve sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı. Eski yöneticilerden Hilmi Eroğlu’nun da Yüksel ile yazıştığı mesajları kamuoyu ile paylaşması sonucu olay iyice büyümüştü. Kardemir Karabükspor Başkanı Mehmet Yüksel “Algı farklı yerlere getirildi. Farklı şey oldu. Hilmi Eroğlu arkadaşımız Mehmet Aytekin yönetiminde olan bir arkadaşımız, aynı zamanda Ovacık’tan Belediye Başkanı Aday Adayı olan bir arkadaşımız. Kendince şov yapmak için benim bildiğim farklı özel noktalar vardı. Bunları kamuoyunun bilmemesi gerekiyordu. Onun için özelden bir şey yazdım ben oraya. O özelindeki bilgileri kamuoyuna sızdırdı. Bunun hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Benden özür dilemediği sürece de bu konunun takipçisi olduğumu sizlere de söylüyorum.  Yalaka kelimesi orada bulunan siyasilere değildir. Onların arasında oturan ben de varım. Ben de yalaka olmuş oluyorum o mantıkla bakarsanız. Konuyu farklı yerlere getirip yalaka üzerinde takılmayalım. Orada başka bir pencere vardı. O pencere görmezlikten geliniyor. Olay farklı bir aşamadadır.

Feridun Bey ile aynı karede gözükmemizden ötürü siz ortak mısınız? Değil misiniz? Gibi algılar oluşturulmak isteniyor. Ben kimsenin adamı değilim. Direkt Rabbime bağlıyım. Feridun Tankut ile de görüşüyorum. Mustafa Yolbulan ile de görüşüyorum. Mehmet Aytekin ile de görüşüyorum. Menajerlerle de görüşüyorum. Eski futbolcularla da görüşüyorum ama ben niye görüşüyorum? Kulübü daha iyi nereye getirebilirim? Sorunlar nerdeymiş? Nasıl bu sorunların içinden çıkabiliriz? Onun için görüşüyorum.” dedi.