İlki 2012 yılında, ikincisi 2013 yılında yapılan Ulus rası Raylı Sistemler Mühendisliği Sempozyumu’nun üçüncüsü düzenleniyor. 3 yıl aradan sonra tekrar düzenlenen sempozyumda ise, bu yıl organizasyon eksikleri baş gösterdi. Siyasi kanattan ilgi görmeyen sempozyumun organizasyonuyla Mühendislik Fakültesi Dekanı Mehmet Özkaymak ilgileniyor. ‘Ulus rası’ bir sempozyum o k geçen programda ise, ulus rası hiçbir kuruluş program şemasında yer almadı.    
Açılış için ‘üst düzey katılım’ olacağı açıklanan sempozyuma ise, sadece Devlet Demir Yolları Genel Müdürü İsa Apaydın ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın’ın katılacağı öğrenildi.   
2012-2013 yıllarında ulus rası katılımla beraber genel ve bölge siyasetçilerinden ilgi gören sempozyumun, üçüncüsüne ise ilgi az olacak.  

ADI VAR, KENDİSİ YOK
Karabük Üniversitesi eski Rektörü ve şuanda Milletvekili olan Burhanettin Uysal da konuşmacı o k program akışında yer alıyor. Ancak Uysal, şuanda yurtdışında ve ülkeye Cumartesi günü dönüş yapacak. Organizasyonun program akışında halen gözükmesi ise, organizasyonda eksikler olduğunu gösteriyor…