Safranbolu Aslanlar bölgesinde bulunan lunaparkın bulunduğu alan ile ilgili çıkılan bağış yoluyla Kültür Merkezi yapımı ilanı gündem konusu oldu.

Safranbolu Belediyesince uzun yıllardır lunapark alanı o k kullanılan araziye Kültür Merkezi yapımına karar verildi. Alınan kararın ardından Bağış yoluyla yapımı konusunda resmi ilana çıkıldı ve yerel bir gazetemizde resmi ilan yayınlandı. Ancak yayınlanır yayınlanmaz da bazı soruları beraberinde getirdi!

İlanın yayınlanmasının ardından kararı öğrenen bir çok vatandaş, “burası özellikle yaz aylarında Safranbolu halkının ve özellikle çocukların eğlenip nefes alacağı bir yerdi. Ulaşımı kolaydı. Hatta hatta Karabük’ten bile bir çok insan buraya eğlenmeye geliyordu. Neden böyle bir karar alındığını anlayamadık” dediler.

Bazı vatandaşlar ise, “biz hiç böyle bir ilan görmedik. Bu kadar kıymetli bir arazi çok daha farklı değerlendirilebilirdi. Çevreye bakın bir iki dönümlük eski evler bile milyon lira satılıyor. Hem hangi iş adamı ya da hayırsever, Safranbolu belediyesince projesi hazırlanan Kültür Merkezi’nin kendi cebinden harcayarak yapıp belediyeye teslim eder! Pek mantıklı gelmedi” diyerek şaşkınlıklarını dile getirdiler.

BELEDİYE MECLİS KARARI UNUTULDU!

Öte yandan belediyelere ait arazilere bu tür bir tasarrufun yapılabilmesi için belediye meclis kararı olması gerektiğini öne sürenler, meclis kararının olup olmadığını sorgulamaya başladı. Edinilen bilgilere göre ise, Safranbolu Belediyesi yetkililerinin, ilandan sonra meclis kararı alınması gerektiğini hatırladıkları ve 26 Nisan Salı günü toplanılmak üzere Safranbolu Belediye Meclis üyelerinin olağanüstü toplantıya çağrıldığı öğrenildi.

MECLİS ÜYELERİ NE KARAR VERECEK?

Uzun süredir Safranbolu Belediye Meclisinde özellikle Ak Partili 3 belediye meclis üyesi ile Belediye Başkanı Necdet Aksoy arasında sürtüşme yaşandığı biliniyor. Muhalif o k adlandırılan üç belediye meclis üyesi Şenol Karadeniz, Tahsin Kartal ve Necati Kuru birkaç ay önce ihraç istemiyle Ak Parti il disiplin kuruluna sevk edilmişti. Birkaç gün önce yapılan son belediye meclis toplantısında da tartışmalar çıkmış ve muhalif o k adlandırılan bu belediye meclis üyelerinin komisyon seçimlerini mahkemeye götürdükleri söylenmişti.

Diğer yandan MHP’li dört belediye meclis üyesi ile CHP’li üç belediye meclis üyesinin de muhalif o k adlandırılan Ak Parti’lü üç belediye meclis üyesi ile birlikte hareket ettikleri şeklinde ciddi bilgiler konuşuluyor.  Bu birlikteliğin meclis üyelerinin onayı ve uygunluğu kararı alınmadan yayınlanan bu ilan karşısında nasıl bir tavır takınacakları merak konusu oldu.

OTELE KAPALI OTOPARK MI YAPILACAK?

Aslanlardaki lunapark alanına kültür merkezi yapımı için çıkılan ilanın ardından ortaya çıkan en ciddi ve ilginç iddia ise alanın hemen yanı başına yapılan ve geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan İş Adamı Şefik Dizdar’a ait Hilton otelinin otoparkı yapılacağı konusu. Konuşulan göre, Dizdar’ın Hilton Safranbolu oteli kapalı otopark sorunu ile karşı karşıya kaldı. Bunun çözümü noktasında Kültür Merkezi yapımı sebep gösterilerek altına kapalı otopark yapımı için adrese teslim bir ilan hazırlandı. Yapılacak kültür merkezine İş Adamı Şefik Dizdar’ın eşinin adı verilecek. Altına da kapalı otopark yapılacak. Kapalı otopark Safranbolu Hilton oteli tarafından kullanılacak.

Konu ile ilgili eleştiri getirenler ise, Sayın Dizdar burayı almaya kalksa ne kadar para öderdi? Aslanlardaki bu bölgede paralı otopark sorunu var mı ki? Madem belediyenin kültür merkezi yapma niyeti vardı öyleyse neden altındaki otoparkı ile kendisi yapıp, Safranbolu Hilton otele kiralayarak yıllarca Safranbolu Belediyesi’ne gelir getiremez miydi? Şeklinde eleştirilerini dile getiriyorlar.

NECDET AKSOY “SAFRANBOLU’YA BÖYLE BİR OTEL LAZIMDI”

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile yaptığımız görüşmede; “Safranbolu’ya bu kalitede bir otel yapımını yıllardır düşünüyorduk. Bu amaçla şu anki Hilton otelinin bulunduğu yeri rahmetli Ünsal Tülbentçi’ye verdik. Kendisi çok uğraştı. Koruma kurulundan 6-7 ayda kararı ancak çıkarabildi. Proje hazırlanma safhasında rahmetli oldu. Bizde o zamanki Valimiz İzzettin Küçük ile çok uğraştık. Birçok ünlü otel zinciri sahibi ile görüşmeye çalıştık. Ancak bir sonuç alamadık. Sayın Dizdar Safranbolu’da birkaç oteli satın alınca ya da ortak olunca kendisine teklif etmeyi düşündük. Kabul etti. Rahmetlinin varislerinden burayı satın aldı ve tamamlayarak hizmete açtı. Bakın şimdi 200 civarında dünyanın birçok ülkesinden belediye başkanı var. Toplantı için geldiler. Bizde onların kalması için Safranbolu Hilton oteli kapattık. Olmasaydı ne yapacaktık.”dedi.

Öte yandan Lunapark alanı ile ilgili o k da; “biz ilana çıktıktan sonra arkadaşlar farketmişler. Bu yüzden belediye meclis üyelerimizi Salı günü acil toplantıya davet ettik. İnşallah görüşüp karara bağlayacağız. Burada bir sorun yok. Sayın Dizdar ihtiyacımız olan Kültür Merkezi’ni bila bedel yapacak. Altına yapılacak otoparkı da müşterek kullanacağız” dedi.