Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtının başlamasının ardından ortaya çıkan tahkimat ve özellikle binlerce metreyi bulan tüneller dikkatleri çekmeye devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizce Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’e 20 Ocak’ta terör örgütleri PKK, PYD, KCK, DAEŞ’e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu devam ederken ortaya çıkan gerçekler dikkatleri çekmişti.

Sınırımızdan başlayarak terör unsurlarından temizlenen tepe, köy ve beldelerin altlarına yapılan tahkimat ve binlerce metre betonarme tüneller şaşkınlık yaratmıştı.

Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımıza, Genel Kurmayımızdan diğer yetkililere herkes çok uzun bir sürede yapılabilecek bu kadar sağlam yapılmaya çalışılmış tünellerin yapımında kullanılan ana madde olan binlerce ton çimentonun Fransız Çimento firması Lafarge’den temin edildiği açıklandı.

DEMİRLER NEREDEN TEDARİK EDİLDİ?

Ortaya çıkan tünellerin resimlerinde dikkat çeken bir gerçek ise bu güne kadar dillendirilmedi. Bu kadar sağlam ve binlerce metre uzunluğundaki tünellerin yapımında kullanılan inşaat demirleri teröristlerce nasıl ve nereden tedarik edildi acaba?

Aslında çok ciddi sorulması gereken bir soru. Açıklanan ve medyaya yansıyan görüntülerdeki tünelleri yapmak için binlerce ton inşaat demirine ihtiyaç duyulmuş olması gerek.

Suriye'ye yapılan 2012-2017 arasında yapılan demir çubuk ve inşaat demiri ihracatının bir kısmı bu tünellerde kullanılmış olabilir mi?

Terör örgütleri bu inşaat demirlerini ülkemizden temin etmiş olabilir mi?

Türkiye’de üretilen inşaat demirleri kullanılmış olabilir mi?

Terör örgütü destekçileri parasına bakmadan ülkemizden satın alıp Suriye’ye ve oradan da Afrin’e götürmüş olabilir mi?

Sırf ticaret olsun para kazanayım diye birileri satmış olabilir mi?

Gümrük Ticaret Bakanlığı’nın 2012-2017 verilerine göre Suriye’ye inşaat demiri ihracatı olmuş mudur? Varsa bu ihracatı kimler, hangi alıcı firma satmıştır?

Biz gözden kaçan bu konuya dikkat çektik. Yetkililerden mutlaka bir araştırma ve açıklama gelecektir!

İŞTE İLGİNÇ BAZI HABERLERDEN ÖRNEKLER

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye yapılan demir çimento ihracatı sürüyor. https://www.haberler.com/suriye-ye-demir-ve-cimento-ihracati-10203718-haberi/

İşte AKİB (Akdeniz İhracatçılar Birliği) resmi verileri http://www.akib.org.tr/files/downloads/ArastirmaRaporlari/Demir/ocak-aralik-2015.pdf