Ak Parti Safronbul Belediye Başkan Adayı için  son anketini yaptı. 

Ak Parti'nin Safranbolu Belediye Başkan adayının kim olacağı merakla beklenmeye devam ederken, Karabük Derin Haber o k üç gün önce (11 Aralık) sosyal medya facebook sayfamız üzerinden "hangisi başkan adayı gösterilecek" şeklinde bir anket yapıp Safranbolulu sormuştuk.

Ankette Ali Kaya ve Ahmet Ahmet Güneş'ten hangisinin Ak Parti tarafından aday gösterileceğini sorarken bazı diğer aday adaylarının bizlere gönül koydukları yada eleştirdikleri şeklinde bilgiler tarafımıza ulaşmıştı.

ÜNLÜ ARAŞTIRMA ŞİRKETİ AND-AR BİZİ DOĞRULADI

Bir gün süren anketimiz henüz sonuçlanmışken dün (13 Aralık) ünlü araştırma şirketi And-Ar Safranbolu'da bir telefon anketi gerçekletirdi.

Ünlü araştırmacı Faruk Acar'ın şirketi olan And-Ar telefon ile ulaştığı Safranbolulu Karabük Derin Haber'in anketini doğrularcasına Ali Kaya, Ahmet Güneş ve Cahit Korkmaz isimlerini sordu. 

Dün yapılan anket bilgisinin Safranbolululardan bize ulaşması sonrası aradığımız And-Ar şirketi Safranbolu'daki anketi Ak Parti adına kendilerinin yaptıklarını doğruladı.

ALİ KAYA AÇIK ARA ÖNDE

Kafa karışıklığı ya da algı oluşturmadan uzak, sağlam bilgiler ile seçim atmosferini takip etmeye azami gayret gösteren Karabük Derin Haber o k, Ak Parti çevrelerine yakın bir kaç kaynaktan teyitleyerek üst kurulda üç ismin olduğunu ve bu isimlerden Ali Kaya isminin bir tık önde olmakla birlikte Ahmet Güneş ismininde gündemde olduğunu belirtmiş ve biz Safranbolu halkına sormuştuk.

Karabük Derin Haber resmi facebook sayfası üzerinden başlattığımız ve bir gün süren anket yaklaşık 18 bin kişiye erişim gösterirken, 2.086 kişi oy kullandı. onlarca kişi anketi kendi sayfalarında paylaşırken, yüzlerce yorum geldi. 

Biten anket sonrasında Safranbolulular 1.200 oy ve %58 oran ile Ali Kaya Safranbolu Belediye Başkan adayı olmalı şeklinde fikrini beyan ederken, 860 oy ve %42 oy da ankette sorduğumuz diğer aday Ahmet Güneş'e çıktı.