Ak Parti'de manipüle anket açıklaması.

Yerel seçim takvimi hızla ilerlerken henüz daha belediye başkan aday isimleri netleşmedi. Ak Parti geçtiğimiz günlerde aday adaylık sürecini tamamlamasının ardından Türkiye genelinde temayül yoklamasını da gerçekleştirmişti. Şimdi hem aday adayları hem partililer dört göz ile Karabük İl ve ilçelerinde kimlerin belediye başkan adayı olarak gösterileceğini konuşuyor.

Diğer yandan Ak Parti'nin bu seçimlerde aday belirlemede ciddi şekilde birden çok anket yapacağı ve vatandaşların en çok ilgi gösterdiği adayın tespit edileceği açıklanmıştı. Bütün aday adaylarıda kendilerini Karabük il ve ilçelerinde daha iyi tanıtabilmek için yoğun çaba sarfetmeye devam ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde ise Safranbolu'da Ak Parti aday adaylarının yanısıra eski milletvekillerinden birisinin de isminin geçtiği bir anket yapıldığı, kamu oyunda duyuldu.

Yine geçtiğimiz hafta Karabük Yeşilmahalle de bazı kişilerin yüzyüze anket yaptıkları, bazı Karabük Belediye Başkan aday adaylarının isminin yanısıra önceki  milletvekili isimlerinin sorulduğuna şahit olan kişiler oldu.

Herkes neden bu isimler varda diğer aday adaylarının ismi yok, Ak Parti neden böyle bir anket yapıyor,  kim yada kimler bu anketi yaptırıyor diye birbirlerine sormaya başladı.

Tam bu tartışmalar devam ederken başka kentlerde de benzerleri olmuş olsa gerek Ak Parti'den resmi açıklama yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Türkiye'nin hiçbir yerinde herhangi bir belediye başkanlığı için isim vererek anket yapmadıklarını bildirdi. Bunları çöp anket olarak nitelendiren Başkan Yardımcısı Şen; 

AK Parti adını kullanarak açık operasyon ve manipülasyon yapan kişilere ve çöp anketlere itibar edilmemesi dileğiyle kamuoyunun bilgisine sunulur.' dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'in X hesabından yaptığı açıklamada, "AK Parti olarak Türkiye'nin hiç bir yerinde her hangi bir belediye başkanlığı için isim vererek anket yapmadık" ifadelerini kullandı.

"ÇÖP ANKETLERE İTİBAR ETMEYİNİZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Türkiye'nin hiçbir yerinde herhangi bir belediye başkanlığı için isim vererek anket yapmadıklarını bildirdi.