Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin kız mehteran takımının kurulması ile ilgili yaptığı açıklama AK Parti İl Kadın Kollarından tepki geldi. 

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları tarafından parti binasının önünde kadınlar Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin kız mehteran takımının kurulması ile ilgili yaptığı açıklama tepki gösterdi. 

Karabük AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Saime Öksüzoğlu, açıklama öncesinde, “Bütün kadınlar çiçektir” diyerek toplanan bir grup kadına karanfil dağıttı.

 Öksüzoğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin ‘Kız Mehteran Takımı’ için yaptığı açıklama , karşıt bir açıklama yaparak; “Mevcut Belediye Başkanının 2 Mart 2019 tarihinde yaptığı açıklamada; ‘Mehteran ilahi müziklerin en üst seviyesidir. Mehteran çalmaya başladığı zaman yüzbinlerce asker şehit olmaya gider ve mehteran abdestsiz yere basmaz. Arkasından 150 bin kişilik orduyu abdestsiz yere basmadan meydan savaşına kadar taşır. Kız Mehteran Takımı kurup ilahi ilahi müziği şarlatan bir şekilde reklamını yaparken hiç Allahtan korkmadın mı.’ diyor. Kadınlardan oluşan mehteranı reklam gibi gören ve bu projeye şarlatan diyerek küçümseyen, en önemlisi cenneti analarımızın ayakları altına seren Rabbimizin kadınları aşağılayıcı, hatta necis gibi gösteren bu zihniyete dur demek için buradayız. Bizler biliyoruz ki tarihi boyunca kadınlarımız her alanda başarılı olmuş, dokunduğu yeri güzelleştirmeyi başarmıştır. İlklere gittiğimizde Tomris Hatun çıkar karşımıza. İlk kadın hükümdardır. İskitlerin anası Alper Tunga’nun torunudur. Bir Saka hükümdarıdır. Zafer kazandığı savaşı bile olmuştur. Yine Kurtuluş Savaşı’na baktığımızda cephane imalathanelerinde çalışan askerlerin giyecek ve yiyecek ihtiyaçlarından daha fazlalarını 1915 Kurtuluş Mücadelesi’nde görmekteyiz. Cephede kıran kırana savaş savaş yapan hatta keskin nişancılık yapan Nezahat Onbaşı, atıyla 600 kişilik bir alayın önünü keser ve sadece 12 yaşındadır. Bunun gibi birçok örneği olan kadınlarımız kızlarımız analarımız… Kadınlarımızı biz her alanda görmeyi arzu ederken onlar mehteran grubunda yer almasından rahatsızlık duyuyor, siyasi malzeme yapıp eleştiriyorsunuz. Onları abdestsiz saki necis gibi gösteriyor birde buraya siyaseti karıştırıyorsunuz. Cumhurbaşkanımızın kadınlarımızı her alanda var olmasını devletinde milletinde bekasında onların payı olacağını ‘Güçlü Türkiye Güçlü Kadınlarla’ vücut bulacağını ifade ediyor, destek veriyor. Sosyal hayatın bir parçası olması için elinden geleni yapıyorken sizin bu tutumunuz bir kadın o k beni ve biz kadınları ziyadesi ile üzmüş ve buna siyaseti karıştırarak daha da çirkin bir hal getirmiştir. Cumhurbaşkanımızın övgüyle karşıladığı bu meseleye sizler yergiyle anlatıyorsunuz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken bu tavrınızı esefle kınıyorum.” ifadelerini kullandı.