Karabük'te bir avukatın müvekkili ile yaşadığı ve sonrası şantaja varan ilişkisi iddiaları mahkemeye ve Karabük Barosu'na taşındı.

İddia göre Karabük Barosu avukatlarından O.G. boşanma ve nafaka işlemleri için vekaletini aldığı bir müvekili ile zaman içinde ilişki yaşamaya başladı. Yine iddia göre birlikte oldukları anlar kaydedildi. Nafaka ve dava sürecinin uzaması üzerine müvekkil başka bir avukata giderek bu davanın neden bitmediğini sorgulamaya ve araştırmaya başladı. Hatta başka bir avukata gittiğini de davasına bakan avukat O.G. ye mesajla iletti. Davasının uzaması ile ilgili şikayetçi olacağını belirtti. Hem şikayeti engellemek hem de ilişkiyi sonlandırmak isteyen avukat O.G. tanıdığı bir başka kişiye bu görüntüleri vererek  müvekkili olan ve ilişki yaşadığı kadının kendisinden ayrılmasını ve şikayetini geri çekmesini sağlamasını istedi. Hatta çekildiği iddia edilen görüntüler sahte bir hesap ile bir müddet sosyal paylaşım sitesinde paylaşıldı ve daha sonra kaldırıldı.

Yaşanan olaylardan sonra konu hem savcılığı hem de Karabük Barosu'na intikal etti.

Özellikle hukuk camiasında konuşulan bu iddiaların doğruluğunu sorduğumuz Karabük Barosu Başkanı Rıdvan Erdoğan, üyeleri olan ve adı geçen Avukat O.G. hakkında yasaların gereği o k disiplin soruşturması başlattıklarını, konunun zaten adli boyuta taşındığını, soruşturma sonunda uyarı cezasından meslekten geçici men cezasına kadar ceza verilebileceğini belirtti.  Ancak avukatlık mesleği ile ilgili suçlarda savcılık tarafından yürütülen soruşturmalarda  Adalet Bakanlığı'nın izni gerektiğini, söyledi.  iznin gelmesi halinde açılan soruşturmanın ciddi şekilde incelenip tamamlanarak gereğinin yapılacağını söyledi.

Öte yandan adı geçen avukat ile ilgili başka şikayetlerinde olduğu öğrenilirken, iddia göre bu şikayetlerden birisininde bir kardemir çalışanının tazminat davasında prosedür atlaması yüzünden çalışanın sadece 350 TL civarında tazminat alabildiği ve bununda daha sonra şikayet konusu olduğu belirtiliyor.

Şimdi kamuoyu şok iddiaların doğruluğunu ve verilecek cezayı merakla bekliyor.