Gençlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Aksoy, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaları bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor” dedi.

Gençler ile kahvaltı yapan Aksoy’a kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Milli Türk Talebe Birliği Karabük İl Başkanı Muhammet Kamil Işık; ” Biliyoruz ki Sayın Başkanımız tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının yanında. Kendisine ne zaman ihtiyaç duysak yanımızda olmuşlardır. Bu bezlere de bir sorumluluk yüklüyor. Bizim birlik o k düşünürsek Safranbolu’ya özgü projeler yapmamız gerekir. Bununla birlikte önemli bir konu da Safranbolu’muzun nüfusu. Malumunuz bulunduğuz bölgedeki nüfusa göre belediyeler destek alıyor. Bu nedenle ben arkadaşlarımızdan, özellikle Safranbolu’da ikamet eden arkadaşlarımızdan ikametlerini Safranbolu’ya aldırmalarını rica ediyorum. Bu vesile ile ben Belediye Başkanımız Sayın Dr. Necdet Aksoy beyefendiye bizlere vakit ayırdığı ve desteklerini esirgemediği için tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Aksoy ise, “ Geçmişte yaşanmış ve insanı cezbeden çok güzel bir yapımız, dini inancımız var. Ama bunu çağımız gençlerine anlatmamız lazım. Bunun için de bu günün gençlerini anlamamız gerekir. Örneğin günümüz şartlarına göre parklar spor alanları oluşturuyoruz. Ama bakıyorum spor alanları bomboş. Bizim gençlerin birbirlerini anlayacakları güzel dostluklar kuracakları alanları da oluşturmamız lazım. Bana zaman zaman soruyorlar, çoğu bölgede bu tarihi yapılar yok olurken Safranbolu’da neden korunuyor. Değerli gençler tabiî ki bunun başlıca amacı geçmişimize sahip çıkmak. Ancak bir gerçekte var ki bu da bu güzel evlerde 3 nesil birden yaşıyor. Bu nedenle de o kültür dededen toruna geçebiliyor. Yani orada yetişen bir çocuk dedesinin, ninesinin hatırasını yok etmek ister mi? O değerlerden vaz geçebilir mi? Aynı durumu bizlerde gençlerimize aksettirebiliriz. Ancak şu anda biz neyin üstünden koşuyoruz? Sosyal medyanın. Sosyal medyadan o gün için popüler ne varsa ona bakıyoruz okadar. Bir şeyler vermiyoruz. Örneğin dinimizin güzellikleri çok fazla yansıtamıyoruz. İşte bundan çocuklarımızı kurtarmak için belediye o k spor alanları yapıyoruz. Çocuklarımızı spora birbirleri ile kaynaşmaya yönlendirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Şu anda icra ettiği belediyecilik hizmetlerini her başkalarının da yapacağını yani parkları, yolları, şehrin çeşitli ihtiyaçları giderebileceğini söyleyen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy şöyle konuştu; “ Değerli genç kardeşlerim bizim farkımız olmalı. Bizim farkımız geleceğe yönelik tasavvurumuz diye düşünüyorum. Gelecekteki medeniyetimizin inşasında genlerimize, derneklerimize destek vermek bence farklılık diye düşünüyorum. Şahsım adına bu yapılanma sonuna kadar destek vereceğimi de belirtmek istiyorum. Bununla birlikte Milli Türk Talebe Birliği geçmişindeki başarıyı yakalama konusunda mutlaka hedeflerine ulaşacaktır. Bu vesile ile güzel bir yolan çıkan siz genç kardeşlerime başarılar diliyor, ve teşekkür ediyorum.”