Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda "Öğretmenlik, insanlığı cehaletten kurtaran, hayat mücadelesine en iyi şekilde hazırlayan beyinlerimizin ufuklarını açan, insanlık tarihinin en anlamlı, en onurlu ve ölümsüz mesleğidir " dedi.

Milletlerin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesinin eğitim-öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile başarılabileceğini belirten Başkan Aksoy,

Mesajına şu şekilde devam etti. " Öğretmenlik; insanların eğitim ve öğretimlerini meslek edinen, yolun başından sonuna kadar rehberlik eden, doğruları öğreterek yön veren ve yaşama hazırlayan kimsedir. Büyük Türk Milletinin milli birlik ve beraberliğe kenetlendiği bir dönemde yarınlarımızı eğiten öğretmenlerimizin muasır medeniyet seviyesini yakalamış devlet niteliğinde bir ortamda görev yapması en büyük temennimizdir.

 Yarınlarımızı emanet ettiğimiz tüm öğretmenlerimizin “ 24 Kasım Öğretmenler Gününü “ en kalbi duygularımla kutluyor başarılarının devamını diliyorum.”