Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı Yenice'de kurulan cumartesi pazarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
Korona virüsle mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte hafta sonu kurulan halk pazarının günleri de değiştirildi. Yenice de cumartesi kurulan halk pazarı sokağa çıkma kısıtlamsı ile birlikte perşembe gününe alınmıştı.
Yeniceli vatandaşalar halk pazarının perşembe gününe alınmasına tepki göstermesi üzerine Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı sosyal medya hesabından yapmış olduğu duyuru da alınan kararın geçici süreliğine uygulandığını ifade etti.
Başkan Çaylı Yapmış olduğu açıklamada her zaman ve her şartta halkın hizmetinde olduklarını ifade etti. Çalışmalarının örf adet ve geleneklere bağlı o k programlandığını vurgulayan Çaylı alınan ve alınacak kararlarda düne bağlılığın esas olduğunu söyledi.
Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı açıklamasında; "Yenice’nin tarihinde uzun yıllardır Cumartesi günleri kurulan pazarın gününün değişmesi kesinlikle mümkün değildir. Yönetimimiz, aldığı kararlarda düne saygı duyarak hareket etme üslubunu kendine rehber edinmiştir.
Yine, sebze , köylü ve giyim pazarı mevcut yerlerinde hizmetlerini sürdürmeye devam edecektir.
Hafta içi pazarın kurulması hafta sonu yasaklarından dolayı ve pazar esnafı ile istişare edilerek alınan geçici bir karardır.
Pandemi yasakları kalktığında pazarlarımız eskisi gibi yerlerinde Cumartesi günü devam edecektir.
Saygıdeğer halkımıza saygı, sevgi ve muhabbette duyurulur." ifadelerine yer verdi.