Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse 2. kez kazandığı seçimler sonrası başarısının tesadüf olmadığını kanıtladı. Köse zaferle ayrıldığı seçim sonrası Başta CHP olmak üzere bölge siyasetinde güçlü bir figür olduğunu resmen ilan etmiş oldu.

Yerel seçimler sonrası sonuçlarının değerlendirmeler idevam ediyor. Karabük genelinde tek CHP'li belediye başkanı olan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin ikinci kez girdiği seçim sonuçları merakla bekleniyordu.

Seçim kampanyasının nerede ise tamamını kendi ekibi ile planlayıp yürütün Köse önce geniş katılımlı bir toplantı ile 2019 seçimlerinde söz verdiklerinin ne kadarını yaptığı konusunda tabiri caiz ise 5 yılın hesabını verdi. Bir hafta sonra da yine yaptığı geniş katılımlı bir toplantı ile gelecek 5 yılda neler yapacağını tek tek anlattı. Seçim kampanyası boyunca rakipleri ile ilgili eleştirilerde bulunma yerine sadece yaptıklarını  ve yapacaklarını tekrar tekrar anlatmaya özen gösterdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Köse 31 Mart seçim sürecinin başlangıcında en favori aday gösterilirken hemen hemen tüm kesimlerden kazanması muhtemel olarak değerlendiriyordu. Seçim süreci boyunca kazanma ihtimali sürekli yüksek olan Köse son 15 günde Safranbolu'nun öncesi dönem belediye başkanları başta olmak üzere bazı kesimlerden ciddi eleştiriler aldı. Ancak bu eleştirilerde Köse'nin kazanma ihtimalini aşağıya çekemedi.

Başkan Köse 2019 seçimlerinde aldığı  %42,24 oy oranı ve  12.559  oy oranını 31 Mart akşamı açılan sandıklar sonrası oylarını  % 47.21  oy oranına ve 14.016 oya yükseltmeyi bildi.

İlk seçildiği seçimler sonrası bölgenin tek bayan belediye başkanı olarak Topuklu Efe lakabı takılan Başkan Elif Köse 2024 seçimleri sonrası kendisi ile ilgili yapılan tüm eleştirilere  ve oluşan cepheye rağmen hemde oylarını arttırdı. Bu başarısı sonrası ise Demir Lady lakabı yakıştırılmaya başlandı.

Siyasi otariteler Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin bu başarısı sonrası partisi içerisinde çok güçlü bir figür haline geldiğini yine bundan sonra yapılacak seçimlerde tüm siyasi partilerin bayan adayları tercih etme noktasında öncelikli olacakları konusunda fikir birliğine varıyorlar.