Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, geçtiğimiz günlerde Sayıştay'ın kendi sitesi üzerinden yayınladığı raporu tamamen çarptırı k yapıldığını iddia ederek haber yapan ulusal gazatelere “Eğer böyle çifte maaş verilmesi söz konusu ise altına da şu kadar kamu zararı diye yazar. Kesinlikle böyle birşey yok” diyerek Karabük Belediyesi'nde çifte maaş verilmesi haberleri yalanladı.

Başkan Vergili yaptığı basın açıklamasında;

Bazı gazeteler çifte maaş veriliyor intibası uyandıran bu haberi manşetlerinde yer vermişler. Bu haberi yapan zihniyette olan belediyelerin hiç iş yerine gitmeden yalnız bordroyu imzalayarak maaş alan arkadaşların bir hayli fazla olduğunu biliyorum. Geçtiğimiz günlerde de sık sık gündeme gelmişti. Ama bu Milliyetçi Hareket Parti'li bir Karabük Belediyesi’nden değil. Sayıştay raporunda bir kusur hatasından bahsediliyor. Ve ben bu arkadaşlarımın göreve geldikten sonra hiç birinin yerini değiştirmedim. Şu an da 9. yılımı dolduruyorum. Herkes aynı görevinde çalışmakta. Ben AK Parti’li bir belediyeden devraldım. Milliyetçi Hareket Parti’li bir belediye o k da devam ediyoruz. Usül yanlışlığından bahseden Sayıştay, eğer böyle çifte maaş verilmesi söz konusu ise altına da şu kadar kamu zararı diye yazar. Kesinlikle kamu zararından bahsedilir. Bir arkadaşımız asli görevi varken vekaleten de bir görev üstlenmiş. Bir arkadaşımız iki tane görev aldığı zaman asaleten veya vekaleten de olsa iki maaş alması söz konusu değil. Memur hiçbir zaman mesai dahi alamaz.” dedi.

"Bu haberlerde o kadar güzel çarpıtılıyor ki ‘çifte koltuk, çifte maaş’" diyen Vergili sözlerine şöyle devam etti;

"İsmi geçen arkadaşlarımız bu haberlere karşı bireysel haklarını kullanacaklardır. Bu yapılan gazetecilik falan değildir. Bu tamamen sansasyonel bir haber yapma peşinde olan kişilerin yaptığı bir şey. Eğer köşe yazarı veya bir gazeteciyse durumu incelemeden yazamazlar. Sayıştay’ın rutin o k sayfasında yayınlamış olduğu yazıyı alıp hiç incelemeden, ne anlama geldiğini araştırmadan çifte maaş veriliyormuş gibi yaptığı haber, Türkiye genelinde okunmasını sağlayarak MHP’yi refüze etmeye çalışıyorlar." dedi.

"Ben Karabük Belediyesi'nden maaş almıyorum" diyen Vergili, belediyedeki temsili giderlerin çoğunu kendi cebinden karşıladığını belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Karabük Belediyesi içerisinde hiçbir zaman haketmeyen bir çalışana bugüne kadar maaş verilmedi. Karabük Belediyesi’nde 9 yıldan bu yana rüşvet konuşulmadı. Karabük Belediye Başkanının bugüne kadar hiç kimseye vermiş olduğu özel bir hak olmadı. En yakınları da dahil. Ben Karabük Belediyesi’nden maaş almıyorum. Arabam kendime ait. Ne kadar misafirimiz gelirse gelsin. Verilen hediyelerde dahil benim şahsım tarafından karşılanmakta. Bu haber bana göre tamamen bir zeka yoksunluğudur. Karabük Belediyesi’nde ben olduğum müddetçe kesinlikle belediye içerisinde siyaset yapılmadan çalışma devam edilecek. Şu an da memurlarımız ile ilgili tam 4 tane sendika var. Sen o sendikadansın, sen bu görüştesin diye bugüne kadar hiç birisini yargılamadım. Ben sadece yapmış olduğu işlere bakarım. Hangi görüşte olursa olsun, Karabük Belediyesi’nde çalışanlar sadece Karabük’e hizmet etmek için çalışıyor. Ben bugüne kadar da bir müdür atamış değilim.” dedi.