Bir yanda Şehit Cenazeleri, Bir Yanda Devlet Kurumunda Erik Dalı Eğlencesi!

Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen Çad günlerindeki bazı görüntüler vicdanları derinden yaraladı.

Daha birkaç gün oldu, Afrin Şehidimiz Ömer Bilal’i onbinlerle uğurlayıp toprağa vereli. Daha birkaç gün oldu hain kalleşlerin kurduğu tuzakta şehit olan 12 askerimizin gelen haberleri.

Ülkemizi kuşatmaya çalışan terör belasından kurtulmak için başlatılan Zeytin Dalı Operasyonunda Mehmetçiğimiz teröristler ile göğüs göğüse mücadele edip destan yazarken, şehit haberleri de bizleri derinden üzüyor. 8 Şubatta hain kurşuna hedef olan Şehidimiz Ömer Bilal Akpınar’ı onbirlerce insan hep birlikte uğurladık. Üzerinden iki gün geçmeden, 10 Şubat’ta 12 evladımızın şehit haberleri içimizi derinden yaktı.

Dün bir okurumuzun uyarısı ise gerçekten pes dedirtti. 12 vatan evladının şehit haberlerinin geldiği 10 Şubat Cumartesi günü Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen Çad günleri adı altındaki etkinlikte, hem de Karabük’ün üst protokolünün gözü önünde “Erik Dalı” havaları ile göbek atıldı. Pes yahu Pes, gerçekten söylenecek çok söz varda, biz yine kendimizi tutalım.

Benim hassasiyetlerim var beyler. Benim vicdanım var. Benim inançlarım var. Benim üzüntülerim var. Ateş düştüğü yeri yakar derler. Ama bu ateş sadece Şehit ana babalarının, evlatlarının, eşlerinin yüreğini yakmıyor. Benim de yakıyor. Tüm ülkemin insanlarını yakıyor. İçim ağlıyor. Vatan sağ olsun diyorum.

Memleketim insanı bir yandan dualar ederken, bir yandan, kimisi ördükleriyle, kimisi, diktikleriyle, kimisi ürettikleri ile, Mehmetçiğimize destek olmaya çalışıyor.

Bırakın ülkemin dört bir köşesini, Bosna’da, Azerbaycan’da, birçok Müslüman ülkelerde, Türk Cumhuriyetlerinde mevlitler okunuyor. Kuran’lar okunuyor. Dualar ediliyor.

Ben müzik bile dinlemez oldum, eğlence programları izlemez oldum beyler. İçim almıyor. Gözlerim hep nemli. Kulağım Afrin haberlerinde. Duymadınız mı bir çok eğlence programları iptal oldu.

Ya siz ne yaptınız? Bu vatan evlatları siz devlet kurumunda göbek havası oynattırın diye mi Şehit oldu, oluyor. Kim organize etti bunu? Kimse bakmadı mı programda ne var diye? Kim kontrol etti? Kim müsaade etti? Gözünüzün önünde “Erik Dalı” eşliğinde göbek atılıyor, çifte telli oynanıyor, siz gıkınız çıkmadan seyrediyorsunuz.

Etkinliğin düzenlendiği salonun adına bakar mısınız?  “15 Temmuz Şehitleri Salonu” Bu ne tezattır böyle. Yahu biz videoyu izlerken fark ettik siz edemediniz mi? Salon adının yazısının yarısının ışıkları sönmüş okunmuyor bile!

Söylenecek çok söz var da, ben sözün fazlasını, 80 Milyon Türk halkına bırakıyorum, Cumhurbaşkanımıza bırakıyorum, Başbakanımıza bırakıyorum, Devlet adamı Devlet Bahçeli’ye bırakıyorum, sağduyulu vicdan bırakıyorum.

Kimse etkinlik yapmayalım mı demesin. Elbette ki hiçbir etkinliğe karşı değiliz. Ancak bazı anlar vardır ki, işte o anlarda biraz daha hassas olmak gerekmez mi? “Konu Vatan ise gerisi teferruat” değil mi?

“Yine Üniversiteyi karalıyor” bahanesinin arkasına sığınabilirsiniz. Biz daha Bayrak Krizini unutmadık. Yine suç duyurusu yapabilirsiniz. Eğer hassasiyetimizden bir bedel ödememiz gerekirse, biz seve seve öderiz. Orada Mehmetçiğimiz Şehit olur iken bizim ödeyeceğimiz bedel hiçbir şey.

İşte görüntüler. Bizim penceremizden böyle görünüyor, sizin pencerenizden nasıl görünüyor?

" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>