Sofralarımızın vazgeçilmezi, özellikle kış günlerinde en çok aklımıza gelen yemek çorba. Tarhanasından mercimeğine bir çok çeşit çorba kültürümüz var ama içlerinden bir tanesi nerede ise şifa kaynağı. Tabii ki kemik suyu çorba.

Tereyağ, un, süzme ve normal yoğurt, yumurta, limon suyu, sirke, sarımsak ile Kemik suyu ve kuzu gerdanı etinden oluşan özel o k hazırlanmış Gerdan Çorba içenleri alışkanlık yaptırıyor.

Kentimizin nezih mekanı Gerdan Restaurant tarafından müşterilerine özel o k hazırlanan kemik suyundan Gerdan Çorba’nın anlata anlata bitiremeyeceğimiz işte faydaları;

1. İlginizi çekmek için hemen belki de diğer yararları yanında en anlamsız ama kadınlar için çok önemli bir yararı kemik suyunun kolajen yapisinin selulitlere çok iyi gelmesi.

2. Geçirgen bağirsak sendromunuzu iyileştirmek için çok yararlı. Bağirsak duvarınızdaki delikleri kemik suyu iceriğindeki kolajen ile onarabilir, boylece onlarca otoimmun rahatsızlık, depresyon, kanser, diyabet gibi sayısız hastalığı hem tedavi edip hem de kendinizi bu hastalıklardan koruyabilirsiniz.

3. İceriğindeki glycine, proline, and arginine isimli aminoasitler antienflamatuar özelliktedir ki enflamasyon neredeyse bütün hastalıkların ana sebeplerinden kabul ediliyor. ozellikle arginin'in sepsis tedavisinde yararlı olduğu kanıtlandı.

4. Cildi gençlestirmeyi vadeden bütün kremlerin içerisinde bulunan kolajen kemik suyunun etken maddelerinden. Yani yüzünüze sürdüğünüz yüzlerce liralik kremin faydasının daha fazlasını içeriden cildinize, tırnaklarınıza, saçlarınıza gönderebilirsiniz, gençliğinizi içeriden besleyebilirsiniz.

5. İçeriğindeki mineraller sayesinde bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz. Hasta olduğunuzda akla ilk kemik ya da tavuk suyuna corba gelmesi boşuna degil, kemik suyu hastalıkları iyileştirme ve önleme de bire bir. Harvard Üniversitesi'nde yapilan bir çalışma kemik suyu içen otoimmun rahatsızlığa sahip kişilerin semptomlarında rahatlama yasadığı, bazılrının hastalıklarının tamamen gerilediğini gösteriyor.

6. İçeriğindeki arginine bağışıklığıi ve yara iyileşmesini, büyüme hormonu salgılanmasını, karaciğer hücre yenilenmesini ve erkeklerde sperm oluşumunu destekliyor.

7. İçeriğindeki glycine kas yıkımını engelliyor, safra tuzu ve glutatyon üretimini destekliyor, detoksifikasyona katı sağlayan bir antioksidan görevi görüyor ve uykuyu iyileştiren bir nörotransmitter o k çalişiyor, hafızayı güçlendiriyor.

8. İçeriğindeki proline cildi dolduruyor, selulitleri azaltıyor, bağırsak deliklerini kapatıyor.

9. İceriğindeki glutamin bağirsaği koruyor, ince bağirsak hücrelerine metabolik yakit sağliyor, metabolizma ve kas yapimina yariyor.

10. İceriğindeki gelatin bağirsaklardaki probiyotik sağliğini destekliyor.

11. Midedeki asit refluyu tedavi ediyor.

12. Vücudun asit tamponlamasinda kullandiği kalsiyum ve magnezyumu bol miktarda iceriyor.

13. Kemik suyu içerisindeki glucosamine eklem sağliğiniz için son derece faydalidir. Ayrica içeriğindeki chondroitin sulfate maddesinin osteoartrit'i engellediği kanitlandi.

14. Kaynattiğiniz kemiklerden suya sizan fosfor, kalsiyum ve magnezyum sizin kemiklerinizi güçlendirmek icin en gerekli mineraller arasnda yer aliyor.

15. Kemik suyunu duzenli içen herkesin hem fikir olduğu iki şey enerji verdiği ve uzun sure tok tuttuğu ki kilo vermek ya da enerji seviyesini yükseltmek isteyen herkesin kullanması için mükemmel bir içecek.

Bu müthiş şifa kaynağı Kemik Suyu Gerdan çorba şimdi sizleri bekliyor.