Ankara-İstanbul istikametinden Karabük'e gelenlerin tek giriş yeri olan Kardemir girişindeki kavşak zaman zaman sürücüleri çileden çıkarıyor.

Karabük'ün özellikle kavşaklardaki trafik sorunu her geçen gün katlanarak büyürken, yıllardır çözüm beklemeye devam ediyor.

Atatürk Bulvarı'nın Kızılay binası önünden geçen ana yola, otobüsler için ayrılan sağ şerit, trafiğin sol tarafında tıkanma yaptığı gerekçesi ile eleştirilere sebep olmakla birlikte özellikle cuma günleri ve hergün akşam üzere Kardemir kavşağındaki tıkanmalar İstanbul trafiğini aratmıyor.

Öte yandan özellikle akşam üzere saat 16.00-19.00 arasında şehir dışından Karabük'e tek giriş yolu olan Kardemir kavşağında nerede ise geriye dönük 300 metre araç kuyruğu oluşturuyor.

Bu trafik kuyruğuna dün takılan bir vatandaş çileden çıkarcasına bizleri arayarak çektiği resimleri whatsapp ihbar hattımıza gönderirken çözüm bulunmasını istedi.

Bir çok vatandaş çözüm noktasında, bayramlarda olduğu gibi, kavşağın benzin istasyonu yanından Safranbolu istikametine dönüşün en azından 16.00-19.00 arasında sürekli açık hale getirilmesi halinde bu birikmenin bir nebze olsa engellenebileceğini, geçici de olsa çözüm olabileceği önerisini dile getiriyorlar.