Bir süredir haberlerde yer alan ve geçtiğimiz hafta içinde kent protokolünün kayak merkezine çıkarak yaptıkları incelemenin basında yer almasının ardından hafta sonu 7’den 70’e herkes kayak tesislerine akın etti.

Bu Tesise Ulaşmak Bir Hayli Zahmetli

Geçtiğimiz hafta sonu tesiste eğlenmek ve kayak yapmak isteyen insanlar daha tesise ulaşmadan yüzlerce araç yolda çamur deryasıyla karşılaştı. Tesiste kaymaya çalışan insanlar ufak kazalarla atlattı. Kolu kırılanlar, kaymaya çalışan insanların çarparak kaza yaptıkları kişiler saatlerce sağlık ekibi beklediler. Yetkililer ise ısrarla tesisin açılmadığını söyledi. Buna rağmen vatandaşlar tesise akın etti. Henüz açılmamasına rağmen açılmış gibi algı oluşturulmasından dolayı bu tür kazaların yaşanmasına sebep oldu.

Her şeye rağmen vatandaşların gösterdiği ilgi yıllardır adı konuşulan kayak tesisine ne kadar ilgi olabileceğini ve özlemle beklendiğinin bir göstergesi olurken bir an önce yetkililerin alt yapıyı tamamlayıp sağlık ve diğer önlemlerinde alınması gerekliliğini ortaya koydu.