28 Ekim 2016 Cuma günü Misak-ı Milli Meydanında başlayan program çerçevesinde Safranbolu Kaymakamlı ve Safranbolu Belediyesinin Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal marşımız okundu. Törenler akşam 19.00’da Aslanlar Mevkiinden Misak-ı Milli Demokrasi  Meydanına kadar yapılacak olan Cumhuriyet yürüyüşü ile son bulacak.

Çelenk sunum töreninin ardından kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın, Cumhuriyetin, şanlı tarihimizde kimseye boyun eğmeden yaşamak için canımızla ve kanımızla ödediğimiz bedelin karşılığıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin namusudur. Cumhuriyet, Türk milletinin her ferdinin büyük bir iman gücü ile mücadele ederek kazandığı bağımsızlık ve özgürlük zaferidir” dedi.

Son yıllarda milli birliğimize içeriden ve dışarıdan kasteden düşmanların, binlerce yıllık şanlı geçmişi olan kahraman ırkımıza ve 93 yıllık Cumhuriyetimize ihanete kalkıştıklarını kaydeden Aydın şöyle devam etti; “ Ancak Hakk’a inanan milletimizin, kanlarını akıtarak kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, yetişen nesillerimizin elinde sonsuza kadar ay yıldızlı bayrağı ile bir ve bütün o k yaşayacaktır. Biliyoruz ve inanıyoruz ki bu mirasa sahip çıkmak vatanını ve bayrağını seven herkesin en temel görevidir. Büyük zorluk ve fedakarlık katlanarak kurulan Cumhuriyeti bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş atalarımızın aziz hatıraları önünde bugün bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Cumhuriyeti ve vatanımızı koruma uğrunda verilen mücadeleler esnasında şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimizi, polislerimizi rahmetle anıyor; kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle selamlıyorum. Hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen ve bu uğurda canlarını feda eden Türk milletinin eşsiz kahramanlıklarının eseri olan Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun 93’üncü yılında tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”