ŞEBEKE HA!

Bu da Benim Pençe

Geçtiğimiz günlerde yerel kanalın özel gününde kanalın Patronu evlere şenlik konuşmasında isim vermeden ve bizi de kastederek şebeke suçlaması yaptı. Sözüm ona Devletin Valisi’ne işini öğretmek ister gibi ağzından köpükler saçılırcasına, parmaklarını pençe yapıp “sizin döneminizde olsaydı zaten gereğini yapardınız, çok rica ediyorum…” deyiverdi. Hani bir yerde zırvalıyı verdi. Güya devlet bu güne kadar işini yapmıyormuş da! Hatırlatıverdi

Yahu Sayın yerel tv Patronu sağdan soldan haber gönderip, “yemek yiyelim, çay içelim, benim onla sorunum yok diyorsun” hem de “hatıra gönül” bulduğun kalabalığı görünce mesnetsiz şekilde sözlerini sıralayıveriyorsun. Eh bize de elbet cevabını vermek düşer. Hani geçmiş yıllarda bir köşe yazımda verdiğim gibi.

Bir kere biz birbirimizi iyi biliriz, senden de öğrendiğimiz ama kullanmadığımız bazı şeyler vardır! Zira 3.5 yıl haber müdür yardımcısı ve haber müdürü o k beraber çalıştık ya! Hani senin beni büro işçisi o k sigortalı göstermen yüzünden benim geç emekli olmama sebep olmuştun ya. Gerçi geriye dönüp bak o kadar çok insan var ki, benim gibi mağdur ettiğiniz.

Hani 2016 da 6 ay boyunca her hafta yaptığım program vardı ya, masraflarını cebimden harcadığım, bugün yarın deyip bir kuruş vermediğin üstelik sonra telif hakkı bilmem ne çıkar deyip imzalattığınız kâğıt var ya! Para vermediğin için bıraktığım ama senin böyle bir program niye yok diyenlerin sorularına verdiğin başka cevap var ya!

Elhamdülillah bu saatten sonra bizim gazeteciliğimizi sorgulamak sana düşmez. Neyin haber olacağını, neyin olmayacağını iyi biliriz. Sen haber gazeteciliğini bırakalı epey oldu, ülkeleri, kentleri, dünyayı, farklı bay bayan insanları tanıtmaya, göstermeye devam et.

Senin UYDU PARANI denkleştirmek için, üç beş kuruş kazancından sana reklam payı ayırmaya çalışan ticaret erbabından, güya tanıtım vs adı altında koparabildiğin devlet kaynaklarından aldığın paralar ile!

Sahi ben bildim bileli “UYDU PARASI, Çok zor ayakta duruyoruz” diyorsun da yahu Allah daha çok versin, MİLYONLUK VİLLA’larda oturuyorsun. 5 te 1 ortağı olduğun ŞİRKETİ’nin sermayesi 1.5 trilyonu geçmiş. Vallahi pes. Helal olsun UYDU PARASI diye diye bu hale gelmişsin. Bu kadar kazanmış devletime yüzbinlerce lira vergi vermişsindir! Gözümüz yok. Tebrik ediyorum. Helal olsun.

Sen bunları yaparken peki yıllardır yok saydığın başta emektar yazılı basın olmak üzere, bazıları da sana zaman zaman hizmet vermiş olan basın mensuplarının durumu ne?

Onların çoluk çocuğu yok mu? Onların çalıştırdığı insanlar yok mu? Eeee, hani sen zamanın valisinde olduğu gibi, bir şekilde ikna ederek, Organize Sanayi’nin basına ayırdığı bütçenin nerede ise tamamını kendine ayırttırırsan bu arkadaşlar nasıl yapacak? Bırak villalarda oturmayı, üst sekmen araba binmeyi, ülke ülke gezmeyi, başını sokacak bir eve, ayağını yerden kesen bir arabaya, şuradan Amasra’da üç beş gün soluklanabileceği tatile nasıl gidecek?

Temcit pilavı gibi UYDU PARASI deyip durursan, bu nasıl olacak?

“Eski çamlar bardak oldu” diye bir yıl önce hatırlattım. Nihayet bu seçimlerde anladın. Hani internet gazetecileri diye eleştiriyordun ya, bak sende ayak uydurdun. Milletin izlenme konusundaki eleştirileri karşısında sende sosyal medya canlı yayınlarına başlayıverdin.

Canlı yayın derken, sahi bak senin kopardığın büyük pastadan kalan reklam vs gelir imkânları ile bak bizler neler yapıyoruz. Kent meydanlarından, ilçelerden, dağlardan taşlardan canlı yayınlar yapıyoruz. Ya sen?

Yahu konuşturma beni, çoğu zaman basın toplantılarına bile bir kameraman gönderiveriyorsun.

Son o k bak sana bir daha hatırlatayım. Reklam, tanıtım, kentin sosyal kaynağı dendi, ısrarla süper ligde kalmalı dendi. Ancak Karabükspor bile dayanamadı. Futbol sektörünün trilyonları bulan maliyetleri karşısında bu yörenin maddi dinamikleri pes etti. Başka sosyaliteler, başka spor branşları var denildi.

Sen de UYDU PARASI deyip duruyorsun yakında kaynaklar pes ederse hiç şaşma. Aslında çoktan da pes etti. Aman ha uyduda kalsın diyorsun ya, kalmazsa, olmazsa ne olacak! Ölecek miyiz? Çankırı’da, Bartın’da, Kastamonu’da, uyduda yerel kanalı olmayan iller ne yapıyorsa Karabüklüde onu yapar.

Hem merak etme bak Sadece Karabük’ten değil, ülkenin her yerinden, yurt dışından aylık okunurluğu yüzbinleri geçen okurlarımızla biz bu görevi zaten yapıyoruz. Bolu hemen yanı başımız. Oradan da çok sayıda okurumuz var. Hani o eleştirdiğin haber var ya İşte o şantajcı yerel tv sahibi haberi Bolu’dan idi. Hem niye eleştirdin ki, sende her akşam haberlerinde, Bolu’dan, Kastamonu’dan, Sinop’tan vs çevre illerden ajanslardan aldığın haberleri yapıyorsun ya!

Şebeke he! bu da bizim pençe. Biz hani senin taaa mezun olduğun okuldan başlayarak öğretilen “cevap hakkımızı” kullandık. Kızmaman lazım değil mi? Etme bulma dünyası.

Son bilgi seçim sonu Web TV ile gelirsek ne yapcan acaba!