14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul’da, düşman kuvvetlerine karşı tepki o k tıbbiye öğrencileri tarafından kutlanmaya başlayan Tıp Bayramı; ülkemizde yaklaşık 100 yıldır icra edilen ve aynı ruhla yaşatılmaya devam edilen köklü bir gelenektir.
Zorlu bir eğitim süreciyle birlikte başlayan hekimlik, fedakârlıkla yapılan en kutsal mesleklerin başında gelmektedir. Tıbbın ve hekimliğin amacı insanların daha sağlıklı, daha mutlu bir yaşam sürmesidir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tıbbın olduğu kadar, tüm insanlığın ve tüm toplumun da en önemli hedefidir.
Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllardan bu yana ülkemizde büyük bir özveri ile yürütülen sağlık hizmetleri; son 14 yılda gerçekleştirilen sağlıkta dönüşüm programı ile çok daha ileri nokta taşınarak, oldukça başarılı çalışma imza atılmış ve hatta diğer ülkelere de örnek teşkil eden olumlu gelişmeler yaşanmıştır. Günümüzde de aynı azim ve kararlılıkla devam ettirilen bu hizmet yarışında kamu, üniversite ve özel sektörde çalışan hekim arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın payı çok fazladır. Bizim devlet geleneğimizdeki hizmet anlayışımızın temelinde ne kadar kaliteli hizmet verirsek verelim, insanımızın her zaman daha iyisine layık olduğu anlayışı yatmaktadır. 
Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan bu anlayışın sahipleri o k gece gündüz halkımızın ve tüm insanlığın sağlığı için ter döken bütün sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ediyor; sevdikleriyle beraber huzurlu, mutlu ve sağlıklı uzun yıllar diliyorum.

Dr. Ahmet SARI 
Karabük İl Sağlık Müdürü