AKP, MHP, BBP EVET MİTİNGİNDE BULUŞTU

AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Adem Kar, Büyük Birlik Partisi (BBP) Karabük İl Başkanı Mustafa Kara’nın katılımı ile evet mitingi düzenlendi.

Esentepe Mahallesi’nde gerçekleştirilen mitingde ilk o k söz alan BBP İl Başkanı Mustafa Kara; “Bugün burada hiçbir parti ve görüş fark etmeksizin, sadece devletin ve milletin bekası için bir araya gelmiş vatanını milletini seven samimi insanlardan başka bir şey görmüyorum. Biz BBP o k yıllardır söylüyoruz, bu ülkenin darbe anayasasından kurtulup, sivil bir anayasaya kavuşmaya ihtiyacı var. Bu ülkemizin en elzem ihtiyaçlarından birisiydi. Bu anayasa ayağımızda bir pranga gibiydi. Bugün ise MHP ve AK Parti bir araya gelerek sivil bir anaysa oluşturma çabası içerisinde girdiler ve neticede önümüze maddeleri koydular ve bu da bizim geri çevirmeyeceğiz o sivil anayasanın beklentileriydi. Bu birliğin daim olması umuduyla Allah bizleri bu çıktığımız yolda muzaffer eylesin” dedi.

Vergili; “Evet, demek bu memleketi gerçekten geleceğe hazırlamak, en demokratik şekilde bu ülkenin yönetimine katkı sağlamak demektir”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Dört gün sonra memleketimizin kaderini hep birlikte tayin edeceğiz. Aleyhteki propaganda şöyle bir baktığımızda işte tek adam gelecek diyorlar ve bunu da Türkiye’de ana muhalefet partisi başkanı bu şekilde iddia ediyor. Seçilecek olan 5 yıl başkanlık yapabilecek, ikinci beş yılda başkanlık yapabilecek ve bir daha da başkan olamayacak. İddiası, tek adam partinin başında ülkeyi ilelebet yönetecekmiş gibi propaganda yapıyor. Ana muhalefet partisi tek adam suntası olacak diyor, burada anayasa değişikliğinde bunu nasıl görmezsin; 10 yıl içerisinde en fazla bir başkan değişiyor. Benim bu sistem değişikliğinden gördüğüm şu; Türkiye geleceğe hazırlanıyor. Geleceğe hazırlanması içinde mutlak suret ile sistemin değişmesi lazım. Eğer biz memleketimizi geleceğe hazırlayacaksak önümüzdeki yüz yılda ilerlemiş ülkelerle yarış ettireceksek mutlak suretle sistemin değişmesi gerekiyor. Şuanda hazırlanan sistem geleceğimiz ile ilgili en mükemmel bir sistemdir. Mutlak suretle Pazar sabahı herkesi oy sandıklarına çağıralım.  Evet, demek bu memleketi gerçekten geleceğe hazırlamak, en demokratik şekilde bu ülkenin yönetimine katkı sağlamak demektir” diye konuştu.

Kar; “Milliyetçi Hareket Partisi o k, milletimizin bekası için devletimizin bekası için evet diyerek referanduma destek yoluna çıkmış bulunuyoruz”

MHP İl Başkanı Adem Kar; “ Milliyetçi Hareket Partisi o k, milletimizin bekası için devletimizin bekası için evet diyerek referanduma destek yoluna çıkmış bulunuyoruz. Bu olay adeta milli bir hareketidir ve bu hareket de önümüze sandıkları getirdi. biz ülkemizin güvenliğini istiyorsak, bunun yolu çok güçlü, birleşik, halkı ile bütünleşmiş bir devlet yapısından geçer. Darbe anayasaları ile yönetilen, bu ülkede adeta teröre zemin hazırlayan güncelliğini yitirmiş sosyal barışı bozan sistemi bir kenara itip, yüzyıllarca bizi bu dünyanın en çağdaş, en gelişmiş ülkesi haline getirecek ufuklar için sandık Pazar günü önümüze geliyor. Bu nedenle ülkemiz için milletimiz için devletimizin bekası için çocuklarımızın geleceği için bu referandumda herkesin desteğini arz ediyoruz” şeklinde konuştu.