Karabük’te FETÖ/PDY’nin adliye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında açılan davada yargılanan 10'u tutuklu 17 sanığa, 2 yıl 6 ay ila 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Karabük 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, silahlı terör örgütü yöneticiliği ve üye olmak suçlamalarıyla yargılanan tutuklu ve tutuksuz 17 sanık, avukatları ve yakınları katıldı. Sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istediler.

Davanın görüşülmesinin tamamlanmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, örgütün Karabük’teki adliye yapılanmasından sorumlu "mahrem imamlar"dan olduğu önü sürülen meslekten ihraç edilen eski öğretmenler Dursun K., Engin Ç. ve Suat C.'yi, örgüt yöneticiliği suçundan 10 yıl altışar ay hapse mahkum ederek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yaralanan ve "mahrem imam" olduğu belirtilen tutuksuz sanık Gökhan G.ye ise  örgüt yöneticiliği suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, aynı iddia ve suçlamayla yargılanan eski öğretmen tutuksuz sanık Şerife K.'yı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Ayrıca Mahkeme heyeti, sanık Hamza A.'nın, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapsine ve tutukluluk halinin devamına hükmederek, aynı suçtan yargılanan tutuksuz sanıklar Korhan Y. ye 6 yıl 3 ay, Ayhan Y. Niyazi B, Adem Ü ve Adem S.'ye 3 yıl dokuzar ay hapis cezası verdi.

Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan Ekrem A. Nuray C. Semiha B. Şaban Y. ve Yasin K.'yı 6 yıl 10 ay 15'er gün, Yılmaz Y. yi de 6 yıl 3 ay hapse mahkum eden heyet, bu sanıkları tutuklu bulundukları süre ve ceza miktarlarını göz önüne a k, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye etti.