Safranbolu'nun gümüş mahallesi o k bilinen ve kendise has insanların bir arada oturduğu yerdeki vatandaşlar için yapılan TOKİ konutlarına ilgi olmayınca TOKİ genel satışa çıktı. 

Gümüş mahallesi o k bilinen mevkii de oturan vatandaşlarımızın evlerinin eski ve bakımsız olması nedeniyle yaptırılan TOKİ konutlarının çok küçük olduğu gerekçesi ile mahalle sakinleri yapılan yeni TOKİ konutlarına rağbet etmedi ve taşınmak istemedi.

Uzun süredir problem o k çözüm bekleyen sorun sonunda TOKİ'nin genele şamil satışa çıkmasıyla çözülmeye çalışılıyor.

Öte yandan çözüm arayışları sırasında Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un yapılan konutları belediye müteahhiti olan bir firmanın elemanlarına satışı yönünde çalışma yaptığı hatta bu konuda karar alındığı ancak konunun Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'e yakınma şeklinde şikayetler gitmesi üzerine Sayın Şahin'in başkan Aksoy'u arayarak; "Bunca emekli varken ve toplu konut beklerken, bunca fakir ucuz konut beklentisi içerisindeyken böyle bir uygulamayı yanlış buluyorum. Bizim vatandaşa hizmet anlayışımıza uygun bir yöntem uygulanmalı" şeklinde telkinde bulunduğu iddia edilirken TOKİ'nin resmi satış sitesindeki öncelikli satışın şehit ailelerine, engellilere ve emeklilere şeklinde açıklama bu iddiayı doğrular nitelikte görünüyor.

TOKİ konutları satışları 13 Şubatta başladı ve 24 şubat cuma günü sona erecek.

TOKİ nin resmi sitesinde ilan şu şekilde;

Karabük Safranbolu Akçasu Mahallesi

Karabük Safranbolu Akçasu Mahallesi “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamında İdaremiz tarafından inşa ettirilen 192 konut, 13-24 Şubat 2017 tarihleri arasında T.Halk Bankası A.Ş.’nin Karabük ili Şubeleri aracılığı ile Kuralı Satış yöntemi ile satışa sunulmaktadır.

Konut Alıcılarının Başvuruları 4 kategoride kabul edilecektir;
  • 1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin”
  • 2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın”
  • 3. Kategori olan “Emekli Vatandaşlarımızın”
  • 4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”