15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi ve yaşanan gerçekler her gün bir bir gün ışığına çıkıyor. Özellikle Ankara ve İstanbul’da yaşanan olaylar, bombalar, halkın üzerine yağan kurşunlar, darbecilerin devletin uçağını, helikopterini kullanarak yaptığı vahşilikler unutulacak gibi değil.
Karabük’te hiçbir olay yaşanmaması hepimizi sevindirirken, altında yatan bazı gerçeklerde gün yüzüne çıkmaya başladı. Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal’ın Polis Meslek Eğitim Merkezini ziyareti sırasında okul Müdürü Mahmut Karabulut bir gerçeği ortaya koydu. Karabulut, özel harekât eğitim merkezine dönüştürülen okulda, darbe akşamı eğitimlerini tamamlamış, görev hazır 1000 tane özel harekat polisi bulunduğunu, bunları derhal silahlandırarak Karabük’ün önemli noktalarına tedbir o k yerleştirdiklerini dile getirirken, 200 tane özel harekat polisinin de derhal Ankara’ya sevk edildiğini söyledi.
Diğer yandan yapılan görüşme sırasında Karabük Özel Harekât Polisi eğitim merkezinin, eğitim alanlarının Güneydoğu’daki terör bölgelerindeki coğrafi yapıya oldukça benzediği belirtilirken, Karabük’teki eğitimin oldukça ağır ve tam manası ile terör ile mücadele edebilecek yapıda polislerin yetiştirilmesini sağladığı ortaya konuldu.
İŞTE ÖLÜM LİSTESİNE ALINMANIN SEBEPLERİNDEN BİRİSİ
Öte yandan  geçtiğimiz günlerde darbeci general Semih Terzi’nin cep telefonundan çıktığı iddia edilen ve Emre Ercis tarafından twitter de paylaşılan ölüm listesinde yer alan Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever’in neden listede olduğu sorusu biraz daha ortaya çıkmış oldu. Darbe girişiminin çok öncesinde de, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ ile mücadele talimatını verdiği 17-25 aralık olaylarının ardından Karabük’te FETÖ PDY yapılanmasına yönelik çalışmalarına hız veren İl Emniyet Müdürü Tezsever’in, darbe girişimi gecesi de aldığı önlemler, Özel Harekat Polislerinin önemli nokta yerleştirilmesi operasyonları ,  hiçbir vatandaşın burnunun bile kanamaması, bu güne kadar yakalanan FETÖ mensuplarının elinin kolunun bağlanması nedeniyle listeye alınmış olabileceği belirtiliyor.