100 farklı üniversiteden 120 akademisyenin katılmış olduğu 6. Türkiye İlahiyat Fakülteleri Tasavvuf Anabilim Dalı Koordinasyon Türkiye Toplantısı’nın sonunda YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer kapanış konuşması yaptı.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu yaptığı kapanış konuşmasında şu sözlere yer verdi:  “Sadece öğrencilerimize ortalama tasavvuf bilgisini aktarmak değil; entelektüel düzeyde tasavvuf bilgisini üretmek, popüler düzeyde doğru bilgileri aktarmak siz akademisyenlerin sorumluluğundadır. YÖK o k görevde bulunduğum süre boyunca akademik vizyondaki perspektifin büyümesine ve öğretim üyesi sayısının artmasına yönelik ciddi katkılar sağlayacağız. Ama sizin de çok sayıda öğretim üyesi genç arkadaşlarımızı bu alana yönlendirerek, Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar nitelikli kişilerin çok yönlü hizmet vermesini, tabiri caizse uygulamadan başlayan ama ulus rası yayınlar olmak üzere bütün nitelikli yayınları yapacak şekilde öğrencileri yönlendirmenizin sizin temel sorumluluğunuzdur. Bu toplantının hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.”

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer de konuşmasında Toplantı’nın asistanların, alanında uzman kıymetli hocalarla buluşabilmesi açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Dekan Prof. Dr. Yücer, toplantıya katılım gösterenlere ve Karabük Üniversitesi’nin de katkılarından dolayı ve teşekkür etti.  

Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer ayrıca söz konusu Toplantı ile ilgili sonuç bildirgesinin Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı bilgisini verdi.

Toplantı’nın son gününde yapılan oturumlar:

6. Türkiye İlahiyat Fakülteleri Tasavvuf Anabilim Dalı Koordinasyon Türkiye Toplantısı’nın ikinci ve son gününde ilk oturum Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Öğke başkanlığında gerçekleşti. Oturumda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammed Bedirhan “Tasavvuf Tarihi araştırmalarında neden din sosyolojisine ihtiyaç duyarız?” konusunda tebliğini gerçekleştirdi. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nedim Tan ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Baş da bu konuda müzakerede yaptı.

Son oturumun konusu “Yayınlar ve Yayınevleri” idi.   Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Tosun’un başkanlığını yaptığı oturumda Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Özel “Türkiye’deki tasavvufi yayınlar ve yayınevleri” konusunda sunumunu yaptı. Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Alkan da bu konuda müzakerelerini sundu. Oturumun sonunda Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sema Noyan “Günümüz popüler romanlar ve tasavvuf” konulu tebliğini gerçekleştirdi.