Karabük Belediyesi’nin Postane Caddesi üzerinde bulunan Su Tahsilat ve Abone İşlem Merkezi’nde personel yetersizliği nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Saatlerce ayakta bekleyen vatandaşlarla, sadece bir personel ilgilendi.
Tahsilat işlemlerine normal şartlarda iki personel bakarken, bugün bu sayı bire düştü. Hastalandığı iddia edilen bir personelin yerine kimse bakmayınca, vatandaşlar saatlerce ayakta beklemek zorunda kaldı. İki personelin birden çalıştığı günlerde bile kuyruklar oluşurken, yetkililerin herhangi bir önlem almaması da vatandaşların tepkisine neden oldu.

‘BU MASALAR NEDEN BOŞ?’
Saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar, “Her hangi bir olumsuzluk durumunda yetkililerin önlem alması gerekirdi. Karabük’ün nüfusu gün geçtikçe daha da artıyor. Özellikle üniversiteye gelen öğrenciler artık ilçeye yerleşti. Sadece bugüne özel bir durum değil, bu kurumda hep sıra var. Normalde iki kişi vardı ancak bugün tek kişi çalışıyor. Bize diğer personelin hasta olduğunu belirtiyorlar. Herkes hasta olabilir, insanlık hali ama kurumdaki herkes mi hasta. Sağımızda solumuzda boş masalar var, abonelik servislerinde insanları kabul eden kimse yok. Bir kişinin hastalığı tüm personeli mi etkiliyor? Biri hasta olursa, yerine başka birisi bakabilir. İki kişi zaten yetmiyordu, tek kişiyi bekliyoruz burada. Yazık bu insan , herkesin işi gücü var” şeklinde tepki göstererek yetkililerin konu ile ilgilenmesini istediler.