Yurt ile ilgili haber merkezimize gelen birçok eleştiri ve eksiklikler konusundaki bilgi ve yorumları haber o k siz okurlarımıza sunmuştuk. Sorduğumuz birçok sorunun cevabını KYK Karabük İl Müdürü Kadir Öztürk’ten alamazken, sonunda sorularımıza yazılı o k KYK Genel Müdürü Sinan Aksu cevap verdi.

KYK GENEL MÜDÜRÜ SİNAN AKSU YAZILI AÇIKLAMASINDA;
“ 1- Sıcak sular akıyor mu? Biz akmadığını duyduk.

Yurdumuza 18.09.2016 tarihi (Dün) itibariyle öğrenci yerleştirilmiş olup, bu tarih itibariyle yurdun sıcak suyu akmaktadır. Öğrencilerimizden şu ana kadar bu konuda hiçbir şikâyet gelmemiştir.

2- Oda yeni yataklar mı yerleştirildi? Yoksa Üniversite Mahallesindeki yurttan eski yataklar getirilip buraya mı yerleştirildi? Hani yeni yurttu? Hani yataklar, bazalar hazırdı?
İlimizde 1.506 kapasiteli o k hizmet veren Bahaddin Gazi Yurdumuzun binası Hubbi Hatun adı ile Kız Yurduna dönüştürülmüş, Bahaddin Gazi Yurdumuz ise Safranbolu İlçesi Bostanbükü köyü Karşıyaka Mahallesinde Öz Metal İnşaat Firması tarafından yapılan yeni yurda taşınmıştır. İlimizde bu eğitim öğretim döneminde yeni açılan yaklaşık 3.000 ve 795 kapasiteli yurtlarımızın Kurban Bayramı öncesinde tüm yatak ve bazaları yerleştirilmiş ve 18.09.2016 tarihi itibariyle kurulumları yapılmıştır, yurdumuzda yatak ve baza anlamında hiçbir eksik bulunmamaktadır. Bahaddin Gazi Yurdu için alınan yataklardan 1.506 adedi erkek yurdunun, kız yurduna dönüşmesi sonrasında pozitif ayrımcılık yapı k kız öğrencilerimize verilmiştir. Erkek yurdumuzun eşyaları yeni yurdumuza taşınmıştır.

3- Yemek çıkmaya başladı mı? Yoksa bir süre taşımalı yemek sistemi mi uygulanacak?
Doğalgaz tesisatı ve abonelik işlemlerinden kaynaklanan sıkıntı binaen sıcak yemek hijyen kurallarına uygun o k tüm çeşitleri ile beraber işletici tarafından temin edilerek öğrencilerimiz mağdur edilmemektedir.

4- Odalardaki buzdolabı, çalışma masası, dolaplar tamamen yerleştirildi mi?
18.09.2016 tarihi itibariyle buzdolapları yerleştirilmeye devam edilmekte olup 20.09.2016 tarihi itibariyle tamamen tamamlanacaktır.
19.09.2016 tarihi itibariyle çalışma masalarımız yurdumuza intikal etmiş olup taşıma ve kurulum aşamasına başlamıştır. En geç 21.09.2016 tarihinde çalışma masası ve komodin eksiğimiz de kalmayacaktır.

5- Çamaşır yıkama alanı ve çamaşır makineleri hazır mı? Hepsi getirilip takı k hazır hale getirildi mi?
Elimizde bulunan mevcut çamaşır ve kurutma makineleri ile hizmete devam edilerek yurdumuzda barınan öğrencilerin talepleri giderilmekte olup, hiçbir sıkıntı yaşanmamaktadır.

Sonuç itibariyle, Karabük İlimizde açılacak olan bahse konu 3.000 kapasiteli yurdun zamanında teslim edilememesi nedeniyle gecikme yaşanmıştır.
Asfalt ile ilgili işlemler Karabük Belediyesi uhdesinde yürütülmüştür.
Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvurusu yapan öğrencilerimizi dışarıda bırakmamak adına gece gündüz çalışarak bu farkı kapatmış, ufak tefek aksaklıklar kendi tabi mecrasında olmuştur. Ancak kesinlikle haberde bahsedilen bir olumsuz görüntü söz konusu değildir. Aksine Kurumumuzun bu kısa zamanda olağanüstü becerisi takdire şayandır.
Kamuoyunun takdir ve değerlendirmesine saygıyla arz olunur” dedi.

DAHA ÖNCE YAPTIĞIMIZ HABERLERİ OKUMAK İÇİN
AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYINIZ!

Bostanbükü'ndeki bu Yurt'a gerçekten öğrenci alındı mı?
http://www.karabukderinhaber.com/haber/725/bostanbukundeki-bu-yurta-gercekten-ogrenci-alindi-mi.html

Karabük Bostanbükü Mevkiindeki 3 Bin Kişilik Yurt Öğrencileri Bu Şekilde mi Ağırlayacak?
http://www.karabukderinhaber.com/haber/797/karabuk-bostanbuku-mevkiindeki-3-bin-kisilik-yurt-ogrencileri-bu-sekilde-mi-agirlayacak.html

SÖZ VERİLDİĞİ HALDE TAMAMLANAMADI. 3 BİN ÖĞRENCİ MAĞDUR
http://www.karabukderinhaber.com/haber/848/soz-verildigi-halde-tamamlanamadi-3-bin-ogrenci-magdur.html

Karabük Derin Haber o k sorduğumuz soruların ve verilen cevapların gerçekten gerçekleşip gerçekleşmediğinin takipçisi olacağız. Buradan tüm bu yurtta kalan öğrencilere memnuniyetlerini ya da sorunlarını e-mail, mesaj ya da haberin altına yorumları ile dile getirmelerini bekliyoruz.