Toplantıya Vali Aktaş’ın yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Genel Meclis üyeleri ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun katıldı. Meclis toplantısının açılışında konuşan Ahmet Sözen, Özel İdare o k tüm enerjilerini Karabük ve ilçe köylerine harcadıklarını söyleyerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“YEREL PARLAMENTO DURUMUNDADIR”

Ekim ayı olağan toplantının hayırlı ve verimli geçmesi temennisinde bulunan Vali Mehmet Aktaş “İl Özel İdaresi Genel Meclisi gerçekten yerel parlamento durumundadır. Alt yapı hizmetleri başta olmak üzere eğitim, sağlık, çevre ve birçok alanda yetkileri ve görevleri olan yatırımcı kuruluş ve teşkilattır İl Özel idaresi. İl Genel Meclisi de bu İl Özel İdaresi teşkilatının genel karar organı olması hasebiyle ilin her yönlü gelişmesi, kalkınması ve yaşam standardının yükseltilmesi için alacağı kararlarla yön verici esas belirleyici bir kurumdur. Bu yönüyle İl Genel Meclisinin uyum ve ahenk içinde çalışması ilimizin gelişmesi ve kalkınması için çok önemli bir faktördür. İl Genel Meclisimiz çok uyumlu ve ahenkli bir çalışma içerisinde bu yönüyle sizleri takdir ediyoruz, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. 1995 yılında kurulmuş bir il olmamız hasebiyle İl Özel İdaremizde yeni bir teşkilat. Gördüğüm kadarıyla daha çok araç-gereç parkını güçlendirmeye ve personel takviyesine önem vermişiz o noktada bugün itibariyle iyi bir seviye yakalamışız maşallah. Özellikle köy yollarının asfaltlanmasında bu yıl geçen seneye oranla iki katı bir hedef belirledik ve o hedefi de büyük oranda uygulamak üzereyiz. Toplantımızın tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Vali Aktaş’ın açılış konuşmasının ardından İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.