İstanbul Fuar Hizmetleri (İFO) tarafından düzenlenen 18. Ulus rası Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı (SIGN İstanbul 2016) 29 Eylül- 2 Ekim tarihlerinde TÜYAP (Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş) İstanbul’da düzenlendi.

KBÜ’ye yoğun ilgi

Karabük Üniversitesi, 18. Ulus rası Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı’na Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği o k katılım sağladı. Karabük Üniversitesi kendisini ve bölümünü tanıtarak öğrencilerin kendi tasarımlarını, imalatlarını,  yaptıkları 3D Food Printer, Kartezyen Tipi Printer, Filament yapma makinesi ve 3D Printer ile üretilmiş modelleri sergiledi. Fuara katılan tek üniversite olan Karabük Üniversitesi’nin çalışmaları TÜYAP’da yoğun ilgi görürken KBÜ, 3D printer sektörüne olan ilgisi ve kabiliyeti ile sektördeki yerini aldı.

Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerim Çetinkaya Endüstri 4.0 ve 3D Printing konusunda konferans programında sunumlarını yaptı.

Öğrenciler fuar izlenimlerini ve bilgileri paylaşmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar’ı makamında ziyaret etti. SIGN İstanbul 2016 fuarında  görevli olan öğrenciler aldıkları plaketi kendilerine olan desteklerinden dolayı Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Mustafa Yaşar'a taktim etti.

3D Nedir?

3D, üç boyutlu bilgisayar datasını katı, elimizle tutabileceğimiz gerçek nesnelere dönüştüren bir makine o k tanımlanmakta. Bu teknoloji geleneksel imalat yöntemleri gerçekleştirilmesi mümkün olmayan geometrileri üretebilmekte.