İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Genel Meclisinin ortaya koymuş olduğu yüksek irade, idarenin uyumu ile birleştiğinde enerjinin Karabük için harcanacağını söyledi. 
Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen 17 üyeli İl Genel Meclisi kararlarının yüzde yüzüne yakının, ortak alınan kararlar olduğunu kaydederek, “ İl Özel İdaremizin karar organı olan İl Genel Meclisimiz ilimiz ve ilçelerimizin köylerimizde yapmış olduğu çalışmaların tamamını üç ana grupta değerlendiriliyor. Bunun birincisi İller Bankası aracılığı ile ilimize tahsis ettiği ödenek ve bu kapsamnda 2016 yılı Eylül ayı sonuna kadar gerçekleşen rakam 17 milyon 814 bin liradır. İkincisi ise, İl Özel idaremizin ilçeler ve köylerimizde uygulamış olduğu yatırım programlarıdır. Üçüncüsü ise ilçelerimizde oluşturulmuş olan Köylere Hizmet Götürme birlikleri ile sorunları çözülmesi adına KÖYDES ödenekleri tahsis edilmesi. Çok güçlü ödenekler aktarıldı KÖYDES ile ilgili. KÖYDES kurulduğu günden buyana köylerin sorunlarının giderilmesi için aktarılan tutar ise 103 milyon 685 bin liradır. 2005 yılında kurulan ve kısa adı KÖYDES ile köylerde değişim süreci başlatılmış, şimdiye kadar ihmal edilmiş kronikleşmiş sorunların üzerine gidilerek başta içme suları olmak üzere tüm alt yapı çalışmaları bitirilme noktasına gelmiştir” dedi.
“Asfaltsız köy yolu kalmayacak”
İl Özel İdaresi tarafından geçen yıl 110 kilometre köy yolunun asfaltlandığını kaydeden Sözen, “ İl Genel Meclisi o k yıl ise 165 kilometrelik asfalt hedefi belirlediğimizde kamuoyunda bazı endişeler hasıl olmuştu. Bizde Mayıs ayında yaptığımız toplantıda bu hedefin başarılacağını beyan etmiştik. Valimizin katkıları ile bu çalışmaları sahada fazlasıyla tamamladık. Ortaya konulan hedefin üzerine çıkarı k şuan itibari ile 174 kilometre yol asfaltlanmış ve çalışmalar hala devam etmektedir. İl Genel Meclisimizin ortaya koymuş olduğu yüksek irade, idarenin uyumu ile birleştiğinde enerji Karabük için harcanacak ve bundan Karabük’ün köyleri ile ilçelerimiz ve köyleri fazlasıyla kazanacaktır” ifadesinde bulundu.