Karabük Üniversitesi (KBÜ)’inde Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesi altında M. Gökşen Yücel Spor Salonu ikinci katında Fitness Salonu açıldı.

Üniversite öğrencilerinin ve personelin yararlanabileceği Fitness Salonu en yeni test ve kondisyon aletleriyle donatıldı. Seanslar eşliğinde bayan ve erkek öğrencilerin hizmetine açılan salonda zayıflamaya, vücut geliştirmeye yönelik sağlıklı ve zinde kalmak adına her türlü spor aleti bulunuyor. 12 profesyonel antrenörün çalıştığı spor merkezinden yararlanacaklar öncelikle vücut kitle endeksinin ölçüldüğü “in body” testine girecekler ve ardından antrenörler eşliğinde uygun olan kondisyon çalışmalarını gerçekleştirebilecekler.    

Fitness Salonu’nun açılışını Rektör Prof. Dr. Refik Polat, dekanlar, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler birlikte gerçekleştirdi. Açılış kurdelesini kesen Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Fitness Salonu’nun üniversitemize hayırlı olmasını dileyerek öğrencilerin temiz ve nezih bir ortamda profesyonel anlamda destek a k sporlarını yapabileceklerini söyledi.

Bir yıllık çalışmanın ardından bugün açılışı gerçekleşen Fitness Salonu hakkında bilgi veren Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Günay Özbay da Salon’un tamamıyla profesyonel ve en üst kalitede aletlerden oluştuğunu aktardı. Özbay ayrıca, öğrenci ve personelin Fitness Salonu’nda görev yapan 12 profesyonel antrenör eşliğinde bilimsel teknikler ışığında kontrol altında olacaklarını da sözlerine ekledi.

Spor yapmaya testlerle başlanacağını belirten Özbay konuşmasına şu şekilde devam etti: “İlk o k kursiyerlerimizi ‘in bady’ testiyle başlatıyoruz. ‘In bady’ testi vücut yağ ve kas oranı, iskelet ve kemik oranı gibi birçok konuda bilgi veren cihaz sayesinde yapılmaktadır. Bu testi yaptıktan sonra antrenör hocalarımız, kursiyerlerin vücutlarındaki kitle endeksi oranına göre programlar hazırlayıp üç aylık periyodlarla bu oranlarda test uygulayacak. Yapılan çalışmaların doğru olup olmadığına bu testler sayesinde ulaşılabileceğiz. Hem bilim hem de sporu bir araya getirerek bu salonda öğrencilerimize ve personelimize hizmet vermek istiyoruz.”

Pazar günleri hariç haftanın her günü hizmete açık olan Fitness Salonu’nda bay / bayan öğrenci ve personele yönelik çeşitli çalışma saatleri bulunuyor. Öğrenciler 40, personel ise 50 TL ödeyerek Fitness Salonu’ndan yararlanabilecek.