Karabük SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım, Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde , 6736 sayılı Kanun hakkında Birlik Başkanı Nurettin Tümen ve Oda yetkililerine, üyeleriyle paylaşım konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. 
İl Müdürü Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, Kanunun SGK mevzuatına ve alacaklarına getirdikleri yapılandırma ile 1 Ekimden geçerli olmak üzere Prim borcu olmayan ve primlerini düzenli ödeyen 4/b (Bağ-Kur) sigortalılarına getirilen yeni avantaj hakkında katılımcı bilgi verildi.
Yıldırım ayrıca, 5510 Sk. geçici 17 ve 63. Maddeleri kapsamında hizmetleri silinen 4/b (Bağ-kur) sigortalılarının yapılandırma kapsamında olmamakla birlikte, söz konusu hizmetleri ödemeleri sonucu Emekli olabilecek durumda olanların yeniden ihya talepleri halinde, kurumla Ziraat Bankası arasında imzalanan protokole göre Bankanın Kredi tahsisiyle, Emekli aylıklarından mahsubu suretiyle de yerine getirilebileceği bilgisini verdi.
İl Müdürü Yıldırım, amaçlarının Toplumun büyük bir kesimine hitap eden Kanunu esnaf ve vatandaş anlatmak, azami seviyede kanundan yararlanılmasını sağlamak olduğunu ifade ederek, “Esnaflarımızdan gerek kendi sigortalılığı gerek yanlarında çalıştırdıkları sigortalılardan dolayı borcu olanların, yapılandırma müracaat süresini kaçırıp mağdur olmamaları için, yapılandırmanın son günlerinde oluşabilecek yoğunluğu da göz önünde bulundurarak bir an önce İl Müdürlüğümüz ve Bağlı Merkez Müdürlüğümüze başvurularını yapmalarını rica ederim” dedi.
Oda Başkanı Tümen ise, yapılan bilgilendirmeden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, üyelerinin 6736 sayılı Kanundan azami seviyede yararlanmaları bakımından, gerekli çalışmaları yapacağını ifade ederek il müdürü Yıldırım’a teşekkür etti.