7-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek “TOD XI. Esat Işık Uygulamalı Optik, Refraksiyon ve Az Görme Rehabilitasyonu Kursu”nda; gözlük muayenesinin incelikleri, gözlük camlarının özellikleri ve az görme rehabilitasyonu ile ilgili bilgiler konularında uzman eğitimciler tarafından aktarılacak. Ücretsiz olan ve birebir eğitimlerin verileceği kurslar çerçevesinde ilk o k 8 Ekim Cumartesi Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kuramsal kurslar, 9 Ekim Pazar günü ise altışar kişilik gruplar halinde Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulamalı kurslar yapılacak. 

AÇILIŞ KONSERLE YAPILDI
“TOD XI. Esat Işık Uygulamalı Optik, Refraksiyon ve Az Görme Rehabilitasyonu Kursu” bugün (7 Ekim Cuma) Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan “Türkülerle Hekimlik Programı” ile başladı.
Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Öztürk,  Türkiye Oftalmoloji Derneği (TOD) Başkanı Prof. Dr. Hakkı Zeki Büyükyıldız, akademik, idari personel ve Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan KBÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Öztürk, 6 yılın sonunda Karabük’te eğitimlerin başlandığı Tıp Fakültesi’nin ilk kez bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirterek kursun çok faydalı olacağını söyledi.
Türkiye Oftalmoloji Derneği (TOD) Başkanı, KBÜ Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Büyükyıldız da bir konuşma yaptı ve sözlerine hekim o k çok yoğun mesleki faaliyetler içinde yer aldıklarını belirterek başladı. Büyükyıldız konuşmasına şöyle devam etti “Öğrenci o k sizler de bu zorlu yolda yol almaya başladınız. İşiniz zor ama insan hizmet etmek, yani doktorluk insanı umutlandıran, huzur veren, hasta iyileştiğinde mutlu eden bir meslektir.  Bu yoğun çalışmalarda ve zorlu yollarda stresimizi hafifletmek için sosyal faaliyetler ile uğraşmanızda yarar var.”
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Türkiye Oftalmoloji Derneği ORR Birim Sekreteri Prof. Dr. Sait Eğrilmez “Hekimlik mesleğini türkülerle birleştirip, türkülerin içinde yer alan hastalıkları farklı bir gözle ortaya çıkartalım” dedi ve halk ozanlarının türkülerini seslendirdi.
Programdan sonra konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül ise türkü ziyafetini tattıran hoca , programda yer alan konuk teşekkür ederek, onları Karabük Üniversitesi’nde görmekten onur duyduğunu belirtti.