Karabük'te yol kenarlarına, mahalle aralarına park edilen Tır ve Kamyon  sorunu bir türlü çözülemiyor.

Yıllardır konuşulan, şikayetler edilen, şehir içindeki haddehaneler bahane edilen tır ve kamyonların şehrin muhtelif yerlerine ettikleri park bir türlü çözüme kavuşturulamıyor.

İşte size bir örnek daha. Karabük Derin Haber whatsapp hattına gelen bir ihbar. Resimde görülen yer ambulans yolu diye bilinen, dere evlerin hemen yanındaki ikiyüzevlere giden yol. Karabük Belediyesi'nin Esentepe mahallesine iniş çıkış o k hizmete açtığı asansörün tam karşısı. Yüklü bir kamyon. Yolun ara bölmesindeki boşluğu değerlendirip parketmiş. Üstelik mahallelinin çöp konteynerini bile kapatmış. Karabük Belediyesi Çöp Toplama ekibi konteyneri nasıl boşaltacağını düşünüyor. Yetkililere bilgi verip vermediği bilinmez ama çöp toplama aracının personeli cep telefonuna resmini çekiyor. Ancak üzerinden saatler geçmesine rağmen park halindeki tır hala yerinde duruyor.

Bazı mahalle sakinleri ise, "Karabük Belediyesi Zabıta ekiplerinin bu tür yanlış ve mahalle arası parkları engellemesi ve gerekli önlemleri derhal alması gerekir. Dakika başı onlarca araba geçiyor. Hiçmi bir belediye yetkilisi bu yoldan geçmiyor? Hiç mi görmüyor?" diyerek daha titiz çalışılmasını istiyorlar.