BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan ve MKYK üyesi Bayram Karaca tarafından, Karabük, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak İl Başkanları ile Alperen Ocak başkanlarının katılımı ile istişare toplantısı yapıldı.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan toplantıda yaptığı konuşmada üstü kapalı bir şekilde CHP’ye yüklenerek, “Bugün terör konusunda bütün siyasi partilerin milletçe ortak noktada olması lazım. Mecliste bulunan siyasi partilerin bölücü uzantı siyasi partiye bir tavır içinde olunması lazım. Hükümet onlarla restleşirken, onları PKK’lı diye tabir ederken, diğer bir siyasi partimizin bunlarla görüşüp on arka çıkmamalı. Eğer siz meclis içinde bun milletten bölünüp farklı bir düşünce içersine girip, on gizli gizli destek veriyorsanız, bu millet sizi eninde sonunda direk ve endirekt bağlı olduğunuzu tespit eder, gereken cezayı  hem Türk Devleti hem de milletimiz cezayı sandıkta verir” dedi.
15 Temmuz’da kalkışılan darbe girişiminde Fethullah Terör Örgütü’nün kankası PKK, ABD ve Avrupa ülkelerinin hedeflerinde Türkiye’nin, Türk insanın ve Müslümanların olduğunu kaydeden Gürhan, “Bin yıldır burada İslamiyet’in bayraktarlığını yapan bu milleti yok edip bölmek istiyorlar. Bu millete her türlü ihaneti ve alçaklılığı yapmak için ellerinden gelen her türlü gayret içindeler. Hiçbir zaman bu emellerine kavuşamayacaklar. Türk milletini bunlar tanımıyor. Türk milleti ne parayla ne maddi varlıklarla ölçülür. Türk milletinin atar damarını keserken, 15 Temmuz’da neyin ne olduğunu dünyaya gösterdi. Eğer bizi, siz denemeye, sınamaya kalkarsınız, Türklere ve İslamiyet’e savaş açarsanız bunun mutlaka kaybeden siz olacaksınız. Önümüzdeki 5-10 yıl bu terör örgütleri ile mücadele edeceğiz. 15 Temmuz’da bunun bir uygulamasını yaptılar ve Türk milletini bölmek istediler. Sivil iradenin üzerinde bir irade hesapladılar ve Türk milleti bun gerekli cevabı verdi. Bu cevabı biz milletçe verdik” ifadesinde bulundu.
15 Temmuz’da hükümet tarafından doğru bir şekilde yönlendirilmeyle milletçe yapılan işlerin doğru olduğunu da anlatan Gürhan, “ Bugün terör konusunda bütün siyasi partilerin milletçe ortak noktada olması lazım. Mecliste bulunan siyasi partilerin bölücü uzantı siyasi partiye bir tavır içinde olması lazım. Hükümet onlarla restleşirken, onları PKK’lı diye tabir ederken, diğer bir siyasi partimizin bunlarla görüşüp on arka çıkmamalı. Eğer siz meclis içinde bun milletten bölünüp farklı bir düşünce içersine girip, on gizli gizli destek veriyorsanız, bu millet sizi eninde sonunda direk ve endirekt bağlı olduğunuzu tespit eder, gereken cezayı hem Türk Devleti hem de milletimiz cezayı sandıkta verir. PKK terör örgütü ve diğer örgütler bitene kadar biz sonuna kadar hükümetimizin ve milletimizin arkasındayız. Ben bu çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Genel Başkan Yardımcı Ahmet Gürhan, ülkede FETÖ enkazının biran önce kaldırı k herkesin hayata dahil olması ve normalleşmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.