“Karabük’te alt yapı hazır, operasyonu yapacak hoca var ama cihaz yok” başlığıyla dün yaptığımız habere Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara’dan cevap geldi. Konu ile ilgili bugün görüştüğümüz Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, talebin kendilerine ulaştığını ancak yaptıkları değerlendirmede bu yatırımı uygun bulmadıklarını söyledi.

“VERİMLİ OLSA ÖZEL
HASTANELER YAPARDI”

Dr. İsmail Kara; “Arkadaşlar ile gerekli araştırmaları yaptık. Verimli bir yatırım olmadığına karar verdik. Zaten verimli bir yatırım olsa ilimizdeki özel hastaneler yapardı. Göz çizdirme operasyonlarını devlet ödemiyor. Bazı şartları var. İleri düzeyde görme bozukluğu, yaş, rapor vs. şartları var. Bunun haricinde para ile göz çizdirme operasyonlarını yapmamız lazım. Vatandaşlar başka şehirlere gidiyorsa devlet zaten otobüs parasını ödüyor” şeklinde neden reddettiklerinin açıklamasını getirmeye çalıştı.

BAZI SORULAR ASKIDA KALDI
-Yıllardır bölge hastanesi o k hitap edilen ve çevremizdeki illere bile hizmet vereceği beyan edilen Karabük Üniversitesi Araştırma Hastanesi bu operasyonu para ile yapsa ne olur? Çevremizdeki illerden de talep gelmez mi?
-İnsan sadece otobüs parası vermek yetiyor mu? Başka şehirlere gittiklerindeki zaman kaybı, kalacak yer masrafı, yeme içme masrafı hesap edilmiyor mu?
-Yöremiz insanı bu yatırıma layık değil mi?
-Çevremizdeki diğer illerde böyle bir yatırım var mı?
-Başka Üniversite hastanelerinde göz çizdirme operasyonları yapılıyor mu?
-Yapılıyorsa bölgesi ile birlikte bir milyondan fazla insana hitap eden böyle bir araştırma hastanesinde ısrarla gerek yok düşüncesi ne kadar doğru?

İşte o haber:
Karabük’te alt yapı hazır, operasyonu yapacak hoca var ama cihaz yok!

http://www.karabukderinhaber.com/haber/1127/karabukte-ne-zaman-gerceklestirilecek.html