İlki 2012 yılında, ikincisi 2013 yılında yapılan Ulus rası Raylı Sistemler Mühendisliği Sempozyumu’nun üçüncüsünün açılışı bugün yapıldı. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından bu yıl 13-15 Ekim tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenecek Ulus rası Raylı Sistemler Mühendisliği Sempozyumu’nda raylı sistemler alanında ulusal ve ulus rası bilimsel ve teknolojik gelişmeler, üretim, güvenlik, test ve standartlar gibi konular tartışılıyor.

Üst düzey katılım sağlanan sempozyuma, Rektör Refik Polat, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, OS tim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ve Karabük Valisi Mehmet Aktaş ‘da katılım gösterdi.

Türkiye’nin tek ray üretiminin Karabük’te faaliyet gösterdiğini ve teleferik raylı sistemler mühendisliğinin sadece Karabük Üniversitesi’nde olduğunu söyleyen Refik Polat En iyi uzmanları burada yetiştirerek Türkiye’nin elle gösterilen ilk üniversitesi olmak istediğini belirtti.

Raylı sistemler alanında Türkiye genelinde çok ciddi gelişmeler olduğunu belirten Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz ’ Karabük üniversitesini tebrik ediyorum Türkiye’nin açığını kapatacak yapıya sahip’ dedi.

Üniversite, özel sektör, kamu kuruluşlarının birlik olmasını belirten OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan aydın. “Devlet ve Üniversite arasında yanlış çarklar var, bu çarkların organize edilmesi lazım” dedi.

Karabük şehrinden geçen 75 yıllık Ankara Zonguldak demir yolunu yenileyerek sinyalli hale getirdiklerini belirten TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, “Karabük üniversitesi, Raylı Sistemler Mühendisliği alanında nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla bir ilke imza atmıştır. Biz her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz ”şeklinde konuştu.

Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz'ın konuşmasının ardından teknoloji fakültesi fuaye alanında hicaz demir yolu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleşti