Hikmet Ferudun Tankut, öğrenciler tarafından oluşturulan ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı o k faaliyetlerini sürdürmekte olan öğrenci kulüp ve gruplarının Sosyal Yaşam Merkezi’nde açtıkları stantları gezdi. Tankut, üniversiteli öğrenciler tarafından kurulan futbol kulüplerinin stantlarına da yakın ilgi gösterdi.
Tankut, Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki stant ziyaretinin ardından 3 Nisan Radyo ve Televizyon stüdyolarına geçti. Hikmet Ferudun Tankut buradaki ziyaretinde 3 Nisan Radyo Televizyon Genel Koordinatörü Öğr. Gör. Mustafa İnce eşliğinde stüdyoları gezerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut ziyarette yaptığı açıklamalarında Üniversitenin şehir ve Karabükspor için önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Üniversiteler bacasız fabrikadır, her fakülte bu şehre bir gelir kaynağı olacaktır. Türkiye’nin en hızlı gelişen üniversitesi konumunda yer alan Karabük Üniversitesi öğrencisi ve öğretim elemanlarıyla şehrin ekonomik güçlenmesine büyük katkı koymaktadır.”
Kardemir A.Ş, Kardemir Karabükspor ve Karabük Üniversitesi üçlüsünün her zaman iç içe olması gerektiğini de söyleyen Tankut, “Bu üçlünün birbirini entegre edip tamamlaması gerekmekte, biz bu üçü ile de gurur duyuyoruz. Birlik içinde olan bir şehrin daha da güçlü olması, hedeflerine ulaşması gerekir. Karabük Üniversitesi’nde genç bir nüfus, nitelikli beyinler yer alıyor. Bunu yanında öğrenci taraftar bütünleşmesini gerçekleştirmeliyiz. 13 bin 800 kişilik stadımız bulunmakta. Gençliğin enerjisini bir yerde kullanmaları geleceğimiz açısından önemlidir. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra gittikleri yerlerde daha faal ve üretken olmaları için burada sosyal yaşamlarını gerçekleştirmeliler.” şeklinde konuştu.
Hikmet Feridun Tankut, Kardemir Karabükspor’u yakından takip eden ve programlarına konu eden 3 Nisan Radyo ve Televizyon kanalı ile ilgili o k da şunları söyledi: “Genç ve dinamik kadrosuyla, hizmet veren Üniversite televizyonumuz 3 Nisan Radyo TV’nin ne kadar gelişir ve yayın kalitesi artarsa bu kalite içerisinde önce kendi öğrencilerine ve şehre sonra da ulusal anlamda ülkemize ve dış ülkelere yayın akışı sağlaması bizleri mutlu eder.”
Kardemir Karabükspor’un zorlu bir sürecin ardından Süper Lig’e yaniden çıktığını hatırlatan Tankut  “Biz geçen yıl motivasyon unsurunu yakalayamadık. Zor bir süreçte, desteğe ihtiyaç duyduğumuz anlarda taraftar tarafından yalnız bırakıldık, o desteği göremedik. Bu zor süreci aştık, şampiyon olup süper lige çıktık, bu desteği şimdi burada bekliyoruz. Bunun için de Karabük Üniversitesi gençliğinin, Karabük halkının Kardemir Karabükspor’a desteklerini bekliyoruz.” dedi.
Kardemir Karabükspor’un gelecekteki planları hakkında da konuşan Tankut “Takımımızın uzun, orta ve kısa vadede hedefleri var. Kardemir Karabükspor alt yapısında futbolcu yetiştirebilecek konuma geldi. Yüksek paralarla değil, daha ucuz maliyetle futbolcu alabilecek konuma gelmemiz gerekiyor. İlk o k mali problemimizi düzeltmemiz gerekmekte bunu da üç yıl gibi bir sürede çözeceğimize inanıyorum. Kuracağımız futbol akademileriyle Kardemir Karabüksporumuzu uzun yıllar süper ligde tutmaya çalışacağız. Şimdi öncelikli hedefimiz ligde kalmak. Zor bir mücadelede olduğumuzu biliyoruz.” diye konuştu.