Mobil tarama aracı için büyük destek sağlayan başta İşadamı Şefik Dizdar, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak törene katılım gösterdi.
Türkiye’deki en büyük sorunun kanser tarama testinin olduğunu söyleyen Karabük Halk Sağlığı Müdürü Sezgin Tiryaki, "Yerelde bu sorunları çözmek için çalışma başladık. Komşu illerimizin hiçbirinde bu donanım yok belki ora da biz hizmet götürmek zorunda kalacağız. Şefik Dizdar'ın destekleriyle aracın yapımı kasanın alımı işlemini üstlendi. Ona minnettarım" dedi.


'VATANDAŞLAR YETERİ KADAR FAYDALANAMIYOR'

Kanser ön teşhis hizmetinin doğrudan vatandaşlarının ayağına getirileceğini söyleyen Vali Mehmet Aktaş, hastanelerde bu hizmet her ne kadar verilse de vatandaşların yeteri kadar faydalanamadığını ve bu hizmetle köylere mahallelere ogidilerek kanserin erken teşhis edebileceğini belirtti.

'ŞEFİK DİZDAR'A MİNNETTARIM'

Son 12 yılda sağlık alanında çok büyük gelişmeler olduğunu belirten Mehmet Ali Şahin ise, "Bu sistem hem vatandaşlar hem de Safranbolu için çok iyi oldu. Özellikle bayanlar için erken teşhis çok çok önemli. Şefik Dizdar'a bu desteği için minnettarım" dedi.
Törenin ardından Mehmet  Ali Şahin ve Şefik Dizdar teşekkür plaketini aldılar.