HABER: ALPARSLAN ERMİŞ
TBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük İl Başkanlığı Ekim ayı Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Bugün gerçekleştirilen toplantıda gündeme ilişkin önemli mesajlar veren Şahin, 15 Temmuz Darbe Girişiminin başarılı olması halinde yaşanacakları görebildiklerini ifade etti.
“Darbe başarılı olsaydı” diyerek sözlerine başlayan Şahin, “Recep Tayyip Erdoğan bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin başından uzaklaştırılmış olsaydı, AK Parti iktidarı Türkiye’yi yönetmiyor olsaydı, şuan da neler olabileceğine bir bakalım. Türkiye’yi bölme senaryolarını büyük bir hızla ilerlemekte olduğunu belki acı acı yaşıyor olacaktık. Bölgemizde yeni devletçikler için haritaların artık somut hale dönüşmüş olacağını görecektik. O amaç dönük hazırlanan bu darbe girişimi, milletimizin bir kez daha ortaya çıkan kahramanlığı sayesinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu ve milletimizin ruh köküne bağlı oluşu nedeniyle, Başbakanımız Binali Yıldırım’ın sevk ve idaresi sayesinde püskürtülmüş, gerçekten aziz milletimiz tarih boyunca hiç karşılaşmadığı ihanet girişimini etkisiz kılmıştır” şeklinde konuştu.

‘BUNLAR BUKALEMUN’
Darbe girişimin üzerinden üç ay geçtiğini söyleyen Şahin, “Şimdi önümüzde milletçe, devletçe, hükümetçe yürütmekte olduğumuz iki önemli görevimiz var. Bunlardan biri darbeci terör örgütü mensuplarının bütününü tespit edip, yargıya teslim etmek ve yaptıklarının cezasını kat kat çekmelerini temin etmektir. İkinci görevimiz ise, bölgemizde yeni haritaların çizilmesine izin vermemek ve ülkemizin güvenliğini ne pahasına olursa olsun korumaktır. Üç ay geçti, halen gözaltına almalar, tutuklamalar, açığa almalar devam ediyor diye düşünenler olabilir. Evet, halen var özellikle kamuda. Aslında bunda şaşırılacak bir şey yok. Karşımızda son derece sinsi, bukalemun, yalancı ve dünyanın şuana kadar görmediği çapta bir terör örgütü var. Yalanı o kadar rahat söylemeyi, kendilerini o kadar iyi gizlemeyi biliyorlar ki, böylesine bir örgütle mücadele etmek zaman alıyor. Bir de 3 ay geçti neden açığa almalar devam ediyor sorunun son günlerde açığa çıkan önemli bir cevabı var. Bu terör örgütünün gizli haberleşme sistemi. Öyle bir sistem kurmuşlar ki, sadece bu örgüte mensup olanların yararlanabildiği bir haberleşme sistemi. Elde edilen verilere göre 215 bin kullanıcı var. Şuana kadar 170 bin civarı tespit edildi. Dün, ByLock kullanan yargı mensuplarını tespitle görevli bir savcı hızlı ByLock’çulardan çıktı. Bunun kim olduğunu bilemiyorsunuz ki” dedi.

‘İMAM DİYE TABİR EDİLMESİNİ
DOĞRU BULMUYORUM’

Yakalanan FETÖ’cü bazı kişilere ‘imam’ denmesinden rahatsız olduğunu ifade eden Şahin, “İmam diyorlar. Burada bir itirazım var. İmamlık bizim inancımızda, çok saygın bir meslektir. Ben eski imamım arkadaşlar. Ama bu terör örgütünün imamı değilim. Kendi köyümde bir buçuk yıl imamlık yaptım resmi o k. Arkasında namaza durduğumuz imamlarımız var. Bu FETÖ terör örgütünün bir takım ara elemanlarına imam tabir edilmesini doğru bulmuyorum. Bun başka isim vermek gerek. Biz niye imamlarımızı rencide ediyoruz. Niye onların ismini böylesine hainlerle birlikte anıyoruz. Onlar bir terör örgütünün ara imamlarıdır. Olsa olsa böyledir” şeklinde konuşarak dikkat edilmesi gerekildiğini belirtti.