Aslanlar SAKEM’de Bursa’dan gelen Bursa Karabüklüler Derneği Başkanı Türkan Polat, Olay TV Program Yapımcısı Ömer Aydoğdu ve yerel gazeteciler, Safranbolu gezisinin ardından buluştukları Başkan Aksoy’a korumacılıktaki başarısı için ülkemiz adına teşekkür ediyoruz dediler.
Öğle yemeğinin ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Karakaya; “Karabüklü olmaktan gurur duyuyoruz. Bununla birlikte ben arkadaşlarım adına değerli Başkanımıza gerçekleştirdiği güzel hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Safranbolu’ya her gelişimizde biraz daha güzelleştiğini biraz daha geliştiğini görmekteyim. Bu bir başarıdır.  Bu Sayın Başkanımızın ve ekibinin başarısıdır. Ben yeniden arkadaşlarım adına yoğun iş temposundan bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise misafirlere Safranbolu Belediyesi çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Safranbolu’nun tarihini, kültürünü, korumacılık sürecini anlattı.

‘SAFRANBOLU’DA AMACIMIZ HİZMET’
Safranbolu’ya böylesi büyük bir kültürü bozulmadan bırakan büyüklerimize şükranlarımız sunuyor rahmetle anıyorum şeklinde konuşmasını sürdüren Başkan Aksoy; “Bu gün aynı titizlikle korumaya devam eden hemşerilerime de teşekkür ediyorum” dedi.
Aksoy şöyle devam etti;
“Safranbolu tüm ülkemizin bir özeti. Safranbolu insanı atalarından aldıkları kültürü bu güne taşıyan insanlardır.  Kültürü, tarihi, doğal güzellikleri ile mutlaka görülmesi gereken bir kent. Bu güzel kente tüm ülke vatandaşlarımızı davet ediyoruz.”
Aksoy konuşmasının sonunda, 7 şubesi, 4000’den fazla kursiyeri ile bir marka olan SAKEM ve bünyesinde hizmetlerini sürdüren Hayır Çarşısı ve Bilgi Evinden de söz ederken amaçlarının UNESCO Miras Listesinde olmayı gerek yapısı gerek insanı ile sonuna kadar hak eden Safranbolu’da amacımız hizmet. Biz de bunu sosyal ve vatandaş odaklı belediyecilik anlayışımız ile sürdürüyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Bursa Olay TV’ye de röportaj veren Başkan Aksoy konukları ile uzun süre sohbet etti.