Yağmur Yardımlaşma Derneği ve Deniz Feneri Derneği tarafından düzenlenen ‘Kadim Bir Vefa Borcuna Davet’ isimli konferansa Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Memur-Sen Karabük Şube Başkanı Zeki Öz,   Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Ustaoğlu, Deniz Feneri Ankara Şube Sorumlusu Hamit Kunt, Safranbolu İlçe Müftüsü Hasan Güneş ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kuran Tilaveti ile başlayan program, Deniz Feneri ve Yağmur Yardımlaşma Derneklerinin Habeşistan’da gerçekleştirdikleri çalışmaların bir özetinin olduğu sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı Sorumlusu Zehra Söylemez’in açılış, teşekkür ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme konuşmasının ardından Deniz Feneri Derneği Ankara Sorumlusu Hamit Kunt; “Ömer Halisdemir kardeşimizin ne büyük bir imanı varmış ki bakın bizleri buraya topladı. İnşallah bizlerde Etiyopya’nın Ahvar bölgesinde onun adına bir yetimhane inşa edilecek. Allah Rahmet Eylesin. Değerli misafirler. Bu bölgeler en az 15 yılda bir ölümcül kuraklık yaşar.  Bu nedenle buradaki kardeşlerimize de yardımcı olmamız gerekmektedir. İnşallah değerli kardeşlerimiz bu önemli görevi yerine getirecekler. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Yağmur Derneği ve Deniz Feneri Derneği Yetkilileri 60 kız öğrencinin barınabilmesi için yapılacak olan yurt binası için destek vermek isteyen vatandaşlarımızın Albaraka Karabük tr 92 0020 3000 0222 7072 0000 01 numaralı hesap Yetimhane notu ile yardımlarını yatırabileceklerini söylediler.