Makamda gerçekleşen ziyarette konuşan Alan; “ Çevreye duyarlı, Safranbolu’nun farkında olan bu kadar önemli hizmetleri gerçekleştiren değerli Belediye Başkanımız ile tanışmaktan büyük mutluluk duydum.  Araştırmalarım üzerine Safranbolu Belediye Başkanımız TEMA Vakfımız ve diğer kamu kurumları ile doğa adına önemli projeler gerçekleştirmiş. İnşallah bizlerde TEMA Vakfımız ve Belediyemiz ile önemli projeler gerçekleştireceğiz. Ben yoğun iş temposunda bizlere vakit ayıran Sayın Başkanımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 Başkan Aksoy ise; “Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Murat Alan Hocama çok teşekkür ediyorum. Karabük Tema Vakfı İl Temsilcisi o k belediyemizi ziyarete geldi. Genç Tema Başkanı Altan Demir beyde burada bizimle beraberler. Bu ziyaret vesilesiyle şunu dile getirmek isterim. Mevsim ağaç dikme mevsimi. ‘Elinizde bulunan bir fidanı kıyametin kopacağını bilseniz bile dikiniz’ emrinin muhatabı olan bizler, şu mevsimde özellikle ağaç dikimine çok önem vermeliyiz. Safranbolu, Karabük ilindeki en ormanlık alandır. Bu özelliğimizle gurur duyuyoruz ama bu özelliğimizi şehirlerimizin içinde de yansıtmamız lazım. Ormanlar Cenabı Allah’ın buraya verdiği çok büyük bir nimet. Ancak şehrin içindeki ağaçlardan da biz mesulüz, bizim bunları arttırmak için gayret göstermemiz gerekiyor. Her zaman söylediğimiz gibi bizim amacımız ‘Safranbolu’nun içerisinde yeşillikler değil yeşilliklerin içerisinde bir Safranbolu’yu yakalamaktır” dedi.

Geçtiğimiz Yıl 500 Bin TL’lik Ağaç Diktik

Safranbolu Belediyesi o k ağaçlandırma çalışmalarına çok önem verdiklerini kaydeden Başkan Aksoy, Belediye o k da geçtiğimiz yıl 500bin TL’lik ağaç almış ve bunu toprakla buluşturmuş bir Belediyenin Belediye Başkanıyım. Bununla onur duyuyorum. Bu ağaçlarımızı da Orman İşletmesinden a k parklarımıza, yol refüjlerimize, halkın ulaşabileceği her yere diktik. Bunların 3- 5 sene sonra gölgeleri şehre yansımaya başlayacak. Dediğim gibi Safranbolu Belediyesi o k yeşillikler arasında bir Safranbolu’yu tasavvur ediyor ve buna ulaşmaya çalışıyoruz. Bu alanda çalışma yapan başta yeşili ve doğayı korumak doğal varlıkların doğal değerlerin farkındalığını oluşturmak bunların geleceğini garanti altına almak kontrol almak hususunda çalışma yapan TEMA Vakfına ve onun değerli temsilcisi Murat Alan hocamıza da çalışmalarında başarılar diliyorum. Biz geçmişte de çalışmalar yaptık. Özellikle Genç TEMA ile güzel çalışmalar yaptık. Bundan sonra Murat Hocamızla daha yakın çalışmalar yapacağımızı düşünüyorum.

 Katı Atık Bertaraf Tesisi Projemiz Hazır

Safranbolu genel o k çevre kirliliği çevre ile etkileşimleri olumsuz olan bir yer değil. Çoğu zaman olumlu bir yer. Çevre kirliliği yok değil. Özellikle katı atık toplama alanı ciddi bir tehdit içeriyor. Bunun farkındayız,  bunu ortadan kaldırmak için de Çevre Bakanlığı başta olmak üzere çok ciddi çalışmalarımız var. Projelerimizi oluşturduk. Çevre Bakanlığımızdan maddi desek bekliyoruz. Bu desteği aldıktan hemen sonra hızlı bir şekilde hazırladığımız projeyi hayata geçireceğiz. Yani kısaca belediye o k doğanın ve yeşilin her daim yanındayız” dedi.