Haber: Alparslan ERMİŞ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bugün tüm gününü Karabük'e ayırdı. Sabah saatlerinde İsmetpaşa mevkiinde karşılanan Bakan Özlü, ilk o k Karabük-Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi proje alanını inceleyerek, bilgi aldı. Karabük Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı açılış törenine de katılan Bakan Özlü, ardından Karabük Valiliği’ni ziyaret etti. 

Burada basına kapalı o k gerçekleşen görüşmeden sonra Kardemir’e geçildi. İlk o k işçilerle birlikte öğlen yemeği yiyen Bakan Özlü’ye, konferans salonunda Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz tarafından projelerle ve üretilen ürünlerle ilgili bilgiler verildi.

 

 

BAKANDAN DESTEK SÖZÜ

Kardemir’in ardından Bakan Özlü’nün durağı AK Parti İl Başkanlığı oldu. AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabük ile ilgili projeler için destek istedi. Sanayicilerin taleplerini de dile getiren Saylar’a Bakan Özlü, Karabük’te yapılacak olan her proje için destek olacaklarını söyledi.

‘YERLİ OTOMOBİLDE
SON AŞAMAYA GELDİK’

Karabük Derin Haber İmtiyaz Sahibi Sait Alıcı’nın ‘yerli otomotiv’ konusunda Karabük’ün düşünülüp, düşünülmemesi ile alakalı sorusuna Bakan Faruk Özlü, “Yerli otomobilde iş modeli üzerinde çalışıyoruz. Sonuçlanma aşamasına geldi. Bununla ilgili proje modeli iş modeli ne olacağını Sayın Başbakanımıza arz edelim, onaylarını alalım, ondan sonra sizlerle paylaşacağız. Son aşamaya geldik” dedi.