Haber: Alparslan ERMİŞ
Karabük Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Törene; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, rektör yardımcıları, dekanlar ve çok sayıda öğretim görevlisi katıldı. 
Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, sözlerine 15 Temmuz şehitlerini ve terörle mücadele eden aziz şehitlerimizi anarak başladı. Tüm darbe girişimlerine karşı olduklarını dile getiren Rektör Polat, “Bu yapılanmayı üniversitemizden arındırdık” dedi.
Prof. Dr. Refik Polat’ın konuşması şu şekilde;

‘EN GÜZEL ÖRNEĞİNİ
HAYATA GEÇİRİYORUZ’

“Karabük Üniversitesi, 53 bini aşan öğrencisiyle ülkemize hizmet veriyor. Üniversitemiz, açtığı mühendislik fakülteleriyle girişimci bir üniversite olma özelliği kazandı. Karabük Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri, Demir Çelik Enstitüsü, TOBB Meslek Yüksekokulumuz ile üniversite sanayi işbirliğinin en güzel örneklerini hayata geçiriyoruz. Üretimin her alanında sanayi kuruluşlarımıza önemli bir destek sağlıyoruz. Yine yenilikçi bir üniversite o k 3+1 sistemi ile TOBB Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz 3 dönem okulda, 1 dönem sanayi kuruluşlarında uygulamalı eğitim ile devam ediyor. Mühendislik Fakültemizin 24 bin metrekare kapalı alana sahip referans laboratuvarlarının yapım ve kurulum süreci devam etmektedir. Bu proje de bilim ve teknolojiye üretecek teknik imkanların öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve sanayi kuruluşlarımızı sizlere sunmak istiyorum.

‘DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ’

Türkiye’nin en geniş ARGE ve teknolojik alt yapı üniversitesi olmak ana hedefimiz. Üniversite sanayi işbirliğimizi daha da zenginleştirmek, projelerimizle ülkemizin savunma, bilişim ve enerji gibi stratejik alanlarında destek ve yönlendirmelerinizi bekliyoruz. Etkin iş birliği içinde olduğumuz TUBİTAK’ın yanında ASELSAN, AVELSAN, TCDD gibi bizzat bu kurumlarımızla bağlarımızı kuvvetlendirmeyi hedefliyoruz. Yeşil Kampüs projemiz kapsamında, kampüs içerisindeki tüm binaları ve kompleksleri güneş enerji sistemi ile donatıyoruz. Bu proje ile Karabük Üniversitesi ilk yeşil kampüs unvanını kazanacaktır. Bakanımızın bu alanlarla ilgili desteklerini bizlerden esirgemeyeceğini biliyoruz. Bilimsel, altyapı ve tesisleşmenin yanı sıra insan yetiştirmeyi öncelikli hedefi gören Karabük Üniversitesi, belli bir misyon ve vizyonun üniversitesidir.

‘2023 VE 2071 HEDEFLERİNİ BENİMSEDİK’

Gençlerimizin dünyanın tüm ileri teknoloji ve zenginliğe sahip, milli ve manevi değerlerimizle donanmış, vatan ve milleti için fedakarca çalışan Türkiye 2023 ve 2071 hedeflerini benimsemiş bireyler o k yetişmesi asıl gayemizdir. Karabük Üniversitesi geleceğin sağlam temeller üzerine, geleceğin inşa edildiği bir üniversitedir. Karabük Üniversitesi, Karabük’ün ve Türkiye’nin aydınlık yarınlarının ön cumhuriyeti olmaya adaydır. Akademik kadromuz ve öğrencilerimize Türkiye’mizin bilim ve sanayisine katma değer üretecek projelerin sayısını geçen senenin iki katına çıkartmayı hedef o k benimsiyoruz.”