Haber: Alparslan ERMİŞ
AK Parti Karabük Milletvekili ve TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, sosyal bilimin hiçbir zaman unutulmaması gerekildiğini belirtti. Şahin, “Aynı yıl kurulan üniversiteli geride bırakmış bir üniversite Karabük Üniversitesi. Bir üniversitenin 10 yıllık süre içerisinde bu hale gelmesi, bölge halkının ve sanayicilerin desteği olmadan imkan olmaz. Bunu çok yakından biliyorum. Üniversitemizin bu kadar hızlı gelişmesinde Karabüklünün büyük bir payı vardır. Üniversiteler ne için vardır? Her şeyden önce nitelikli insan yetiştirdiği için vardır. Çağımız bilgi çağı, toplum da bilgi toplumu diyoruz. Böyle bir çağda artık ülkeler ve toplumlar bilgi, teknoloji üretiminde hangi noktadalar. Bu ürettiklerini nasıl değerlendiriyorlar? Toplum ne derece katkıları oluyor? Bunu başaramayan ülkeler, ne kadar zenginliğe sahip olmuşsa olsunlar, bilim ve teknoloji de geri kalmışlarsa, kendilerini kurtaramıyorlar” şeklinde konuştu.  

‘İNSAN SADECE MADDEDEN
İBARET DEĞİLDİR’

‘Aydınlık geleceğin yarınlarını yakalamanın yolu başta üniversiteler olmak üzere eğitim kurumlarında bilim ve teknoloji alanında yapacakları çalışmalar ile olacaktır’ diyerek sözlerine devam eden Şahin, “Sosyal bilimi hiçbir zaman unutmamalıyız. Çünkü insan mekanik değil, bir de manevi yönü var. Bunu asla ihmal etmemeliyiz. Hz. Mevlana derki, ‘insan cisimden veya cesetten ibaret olsaydı. Hz. Muhammed ile Ebu cehil arasında bir fark olmazdı.’ Dolayısıyla insan sadece maddeden ibaret değildir. Maneviyat önemlidir. Bu istikamette yetiştirmek zorundayız” dedi.  

‘KİM OLURSA OLSUN
HESAP SORMAK GÖREVDİR’

‘30 gün yaklaşan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kent meydanında ben her akşam üniversitemizin rektörünü ve öğrencilerini gördüm’ diyerek gurur duyduğunu ifade eden Şahin, “Onların manevi yönlerini hiçbir zaman eksik bırakmayacağız. Salonun girişinde bir söz yazıyor ve bugüne ışık tutuyor; ‘Söz konusu vatansa, biz varız. Biz Karabük Üniversiteliler.’ Vatan sevgisi bizim için imandan inancımızdandır. Vatanımıza kast eden kim olursa olsun, bunun hesabını sormak devletimizin ve kurumlarımızın en önemli görevidir” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.