Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz tarafından kısa, öz ve gerçekten hem Kardemir’in ülkedeki yerini, hem ekonomiye katkılarını, hem de içinde bulunulan durumu anlatan ciddi ve güzel bir sunum yapıldı. Bakan Özlü ve beraberindeki heyet dikkatli dinledi ve çelik kalitesini sordu.

Özellikle maliyetlere değinen ve bu arada son aylarda anormal artış gösteren Kömür fiyatlarına değinerek maliyetlere yansımasını da ortaya koydu.

BAKAN’DAN KARDEMİR'E ÇEVRE KATKI PAYI DESTEĞİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Ak Parti İl teşkilatını ziyareti sırasında Karabük Derin Haber’in sahibi Sait ALICI’nın, Kardemir’in önemli üretim giderlerinden olan Kömür ithalatında CIF bedel üzerinden ödenen %1 CKP bedelinin, geçtiğimiz yıl demir çelik üreticilerinin ithalatlarında ödenen %6 lık KKDF sıfırlaması gibi aynı şekilde Çevre Katkı Payı’nın sıfır oranına çekilip çekilemeyeceği şeklindeki soruya, Bakan Özlü, “sıvı çelik üreticilerinin hem ÇKP hemde TRT payı ödemelerini ve maliyetlerini biliyoruz. Bu konuda masamızda bir çalışma var ve son noktaya geldi. İnşallah kısa zamanda sonuçlandırarak CKP leri ve TRT paylarını beklenen noktaya getireceğiz” şeklinde cevap verdi.

Kardemir in yıllık 2 milyon ton civarı Kömür ithalatı göz önüne alındığında ve bugünkü maliyetler ile yaklaşık ton başı 250 Dolar o k hesaplandığında CKP’nin sıfıra çekilmesi ile birlikte Kardemir’in yıllık maliyet tasarrufi yaklaşık 5 milyon Dolar civarında olacak.

Sait ALICI dünkü köşe yazısında ısrarla maliyet kalemlerini vurgulamıştı.

Köşe yazısını okumak için tıklayınız.