Haber: Alparslan ERMİŞ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Karabük programı dahilinde son o k Ticaret ve Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan, “Karabük Türk ekonomik tarihinde önemli bir yer işgal etmektedir. Dünya çelik üretiminde Türkiye’nin 9’uncu sırada olması, Karabük’ün önemli işler başardığını göstermektedir. Karabük-Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için ilk resmi adımı attık. 350 hektarlık alanı kaplayan mega projenin, sadece bölgemize değil, tüm Türkiye’ye ciddi bir ivme kazandıracağına, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında bir basamak olacağını düşünüyorum. Bu projeye, vizyon sahibi baba yiğitleri dahil etmenizi istiyoruz. Ulusal rekabetin kızıştığı, bölgesel sorunların çığ gibi büyüdüğü şu zamanda bölgemizi ve ülkemizi şaha kaldıracak bu projeye sahip çıkmak zorundayız” dedi.
Özcan, Afrika ve doğu ülkelerinde yaşanan krizlerin Karabük ihracatını da büyük bir ölçüde etkilediğini söyledi.

‘ACİL YARDIMLARINIZI İSTİYORUZ’
Filyos Limanı projesinin göz ardı edilemez bir proje olduğunu vurgulayan Özcan, “Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesiyle, Filyos limanı projesi tamamlayıcı olacak. Bu iki projenin hayata geçmesiyle Avrupa pazarı üzerinden Filyos ve Eskipazar bağlanacaktır. Diğer taraftan Orta Asya pazarı da Hazar-Karadeniz yolu ile bağlanacaktır. Amacımız Karadeniz’i bir Türk ticaret görünümüne dönüşmesini sağlamak. İçerisinden geçtiğimiz sorunlar için KOSGEP dahilinde acil yardımlarınızı istiyoruz” şeklinde konuştu.  

‘TEKNO PARK DESTEK SAĞLAYACAKTIR’
Özcan sözlerini şu şekilde noktaladı;
“Bunun yanında Karabük Üniversitesi dahilinde Tekno Park bulunması ihtiyaç duyduğumuz konular arasında yer almaktadır. Tekno Park’ın sunmuş olduğu imkanlar, destek sağlayıp, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirecektir.”

‘NE İSTİYORSANIZ YANINIZDAYIZ’
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan’ın ardından konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Karabük-Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri Organize Sanayi Bölgesini en kısa sürede faaliyette geçireceğiz. Hükümet o k Organize Sanayi Bölgelerine ciddi kaynaklar ayırıyoruz. Ayrıca, Teknopark konusuna sıcak bakıyoruz. Kurulması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. KOSGEB desteklerimiz sürecek. Biliyoruz ki, piyasada nakit sıkıntısı var. Biz sizleri destekleyeceğiz. Önümüzdeki yıl, KOSGEP kaynaklarından desteklerimiz yine devam edecek. Biz daha çok teknolojik ağırlığı olan sanayi yapısını destekleyeceğiz. Bu nedenle Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark önceliğimiz. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı o k, hükümet o k Karabük’e ne istiyorsanız yanınızdayız. Biz söylediklerimizin arkasındayız Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Karabük halkına hayırlı olsun” dedi.  

‘YEŞİL PASAPORT VERİLECEK’
Ticaret Odası Başkanı Özcan’ın ihracat yapmak isteyen işadamlarına ‘yeşil pasaport’ verilmesi ile ilgili talebine Bakan Özlü, “Hem Bakanlar Kurulu’nda hem de TBMM'de konuşuldu. Düzenleme yapacağız. İhracat yapmak isteyen iş adamlarına yeşil pasaport vereceğiz. Bundan cayma, sapma yok. Yeşil pasaport vereceğiz. Daha rahat ihracat yapın, daha rahat gidip gelin. Belirli birkaç kriteri olacak. Herkese değil tabi ama iş adamlarımızdan büyüme hevesi olan, yurt dışına ihracat yapma hevesi olan, ticaret yapan yeşil pasaport vereceğiz” diyerek cevap verdi.
Konuşmaların ardından Bakan Özlü’ye kendi resminin olduğu 3 boyutlu bir tablo hediye edildi. Bakan Özlü, son ziyaretini ise Karabük Organize Sanayi Bölgesi'ne yaptı.