Haber: Alparslan ERMİŞ
Karabük Gümrük Müdürlüğü’nün arka tarafında Kardemir Demiryolu Teker Haddesi, giriş kapısının önünde ise demiryolu var. Yatırımların arasında kalan Gümrük Müdürlüğü, yıllardır İş Sağlığı ve Güvenliği açısından tehlike arz etmeye devam ediyor.
Özellikle Gümrük Müdürlüğü’ne, sık sık giriş-çıkış yapan mükelleflerin ve personelin yaşadığı sıkıntılar, gelişmekte olan Karabük’e yakışmayan görüntüler oluşturuyor.

GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ NEDEN UNUTULDU?

Karabük gibi gün geçtikçe büyüyen, içerisinde Kardemir ve birçok köklü ihracat-ithalat yapan firmayı bulunduran bir kentte, neredeyse bütün kamu kuruluşlarına yeni binalar tahsis edilirken, Gümrük Müdürlüğü hala daha Kardemir’in içerisinde. Yeni Organize Sanayi Bölgelerinin yapılması, yeni fabrikaların kente kazandırılması ve Filyos gibi önemli bir proje gündemdeyken, Karabük Gümrük Müdürlüğü’nün kolay ulaşımlı bir yere taşınması gerekiyor.
Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Karabük’e gelmesi ile Ticaret ve Sanayi Odası’nda konunun dile getirilmesi üzerine yeni bir Gümrük Müdürlüğü binası arayışı içerisine girildi.

BAKAN ÖZLÜ’DEN DESTEK SÖZÜ

Bakan Özlü’nün, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde konuyu gündeme taşıyan Karabük Derin Haber İmtiyaz Sahibi Sait Alıcı, “Yatırımın arasında kalmış köhne bir Gümrük Müdürlüğü binasını OSB’ye taşımayı düşünür müsünüz?” şeklinde soru sordu. Bakan Özlü ise, “Gümrük Bakanımız ile bir görüşme yapayım. Desteklediğimizi söyleyeceğim” dedi.