Bir yandan Takı Tasarımı, Şiş ve Tığ Örücülüğü, Kağıt Rölyef, Nakış ve Pike Dikimi gibi devam eden kursların yanı sıra SAKEM’de başvuruların sonu gelmiyor.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un girişimleri ile Safranbolu’ya kazandırılan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi  ( SAKEM ) kurs bu yılda aralıksız devam ediyor.
Kurs yoğun başvurulardan dolayı kontenjanların bile dolmasının başvuruları engellemediğini dile getiren SAKEM yetkilileri, kurs 7 den 70’e her yaştan insanın yoğun talebinden dolayı oldukça mutlu olduklarını söylediler. Özellikle kadınların ve genç kızların kurs ilgili olmasının Safranbolu adına sevindirici olduğunu belirtiler.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, SAKEM’in Safranbolu’nun yüz akı olduğunu söyledi.

Aslanlar, Yukarı Tokatlı, Aşağı Tokatlı, Esentepe, Emek, Tarihi Çarşı, Yazıköy, Harmanlar Şubelerinde çalışmaların büyük bir yoğunlukla devam ettiğin kaydeden Başkan Aksoy; “ SAKEM’e ilk günden bu yana büyük bir sevgi ile sahip çıkan halkımıza teşekkür ediyorum. 8 şubesi ile özellikle ev hanımları ve genç kızlarımızın en uğrak adresi olan SAKEM 2016 – 2017 yılında da ilkleri hedefliyor. Bu bağlamda 250 kurs açmayı hedeflediğimiz Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezimizde 5000 kursiyer ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. 

10 BİN BAŞVURU

SAKEM’in alanında bir numara olduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, bu yıl 5 bin kursiyer hedefi koymalarına karşın internet üzerinden ve şahsen yapılan başvuru sayısının da 10 bini aşarak alanında rekor kırdığını söyledi.